Fren Hidrolik Yağı

Astra Maniaa

Bölüm Sorumlusu
Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar merhaba arabayı alalı nerdeyse 10 sene dolacak 160.000 km'yi devirdi ama şuana kadar bana kimse fren hidroliğinden bahsetmedi en son 3 bakımdır gittiğim bir usta var o söyledi bi sonraki bakımda fren hidroliğini değiştirelim diye bende bi araştırdım internette 60.000de bir değiştirilmesi gerektiğini fakat nedense hiç bir firmanın bakım cetvelinde yer almadıgını fark ettim.. neyse konuya döniyim fren hidroliklerine bakarken dot3 ve dot4 diye ayrıldığını gördüm dot4ün daha performanslı oldugunu görünce ondan aldım (ATE DOT4 YENİLEME) fakat bana gelen ürün sadece yarım litre bu yarım litre bi araca yetriyormu yoksa suyla falan mı karıştırıyolar kaç tane almam gerek anlamadım ki

aman sakın fren hidroliğini suyla karıştırma arkadaşım.zaten hidrolik deposu 0.5 lt alacak kadardır.o yüzden 0.5 lt.lik halde satılır.ama sen sen ol suyla temas ettirme.

teşekkürler arkadaşım 1 tonluk bir aracı durduran en önemli şeyin yarım litre sıvı olduguna inanmak çok güç :)

kutunun üzerinde
Kuru Kaynama Noktası: 260 Derece
Islak Kaynama Noktası: 165 Derece
yazıyorda bende antifirizli cam suyu gibi suyla karıştırınca kaynama noktası düşüyorda sek koyarsak yüksek mi kalıyor gibi bir mantık yürttüm ama değilmiş

ne demek kardeşim biz aileyiz.aklında olsun sisteme su girerse balataların diske sürterken kaymaya başladığı için aracı durduramaz fren merkezinin hasar görmesine neden olur vs.vs.bu yüzden sadece ilave yapabilirsin.

Yaklaşık bir ay önce benzin istasyonunda arabaya antifiriz koydururken orada çalışan eleman dikkat etti benim fren hidroliği baya azalmış. hemen koymamız lazım dedi ve yarım litre hidrolik aldık ve yaklaık 0.4 lt yi boşalttık. sorum şu bu hidrolik niye boşalır. arıza falan mı var acaba. bir ay oldu daha bi eksilme yok

bi fikrim yok ama 10 yıldır bi sorun yaşamadım feenle ilgili ama şimdi bütün sistemdekini değiştirecekmişiz

fren hdirolik test cihazları var aslında servisler bakması grekiyor bizde var mesela 60.000 km veya 2 yılda bir değişmesi gerekiyor dot 4 olması gerekiyor ayrıca opelin servis kitapcığında değişim aralığı yazıyor

Arkadaşlar bu fren hidroliği benim de kafama takılan bir konu.

1-Astra ilk arabam olduğundan fren kavrama noktasını yani ideal kavrama noktasını bilmiyorum ve binen arkadaşlarımdan bir tanesi ve bana göre de sanki biraz aşağıda kavrıyor frenlerim. Basıyorum yolun 4'de 1'lik kısmında hafifçe kavrıyor. Yani ben dokunsam tesir etsin istiyorum ama yarı mesafeye kadar etkil bir tutuşu yok gibi. Bu normal mi?

2-ve ben fren hidroliğinin nerede olduğunu bilmiyorum. O kadar uğraşıyorum bu mereti ne birisine sormak aklıma geldi ne de gel şunun yağına da baktıralım diyen birisi çıktı karşıma.
Aracım 2001 Astra G.Nereden bakmam lazım hidroliğine?

3-Bir de bu kavrama olayında olduğunu düşündüğüm sorun yağdan mı yoksa freni kavrayan kısımların erimesinden mi kaynaklanıyor?(Adını unuttum o şeyin) Değiştirme zamanının gelip gelmediğini nasıl anlamalıyım?

sugibi kardeşim

1-senin istediğin gibi bir frenin olması için fren ayarı vardır.onu frenciler yukaerıya veya aşağıya doğru ayarlamasını çok kolay olarak yaparlar.hatta bu ayar yukarıya doğru kaldırılırsa senin istediğin gibi el freni de eskiden 5-6 dişte tam tutuyorsa buda 3-4 diş mesafesine iner
2-fren hidroliğinin yeri sürücü tarafında gösterge tablosunun hizasına gelecek şekilde sol ön sileceğin alyt hizasına gelen yerdedir.küçük 0.5 lt.lik üzerindeki kapağa 2 adet kablo giren bir parçadır.dikkatle bakarsan görürsün
3-fren kavrama olayında etkili olan en önemli unsur fren alatasıdır.balatalar aşındığında fren tutması zayıflar ve fren aşağıya doğru iner.eğer ön tekerleklerdeki balatalarda aşınma daha fazla ve tamamen erimeye yüz tutmuşsa frene bastığında fren pedalının altında birşeyler dönüyormuş gibi hafifce hissedersin.aklında olsun en iyisi ATİ marka balata diyor ustalarım.kendine iyi bak.selamlar

@vakvak95
Aradığım cevaplar adrese teslim hesabı oldu. Minnettarım...

Geri