fren diskleri taşlama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan scoglu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

scoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
fren disklerri taşlama yada torna olunca balatalar kesin değişme li mi? ben 2 ay önce balata değiştirdim. fakat yüksek hızlarda fren pedalı titriyor muhtemel disklerden çünkü usta diskler değişmeli demiş ti... geröçi bir kere tornalanmış bi daha kurtarmıyor dedi ama bu konu hakkında öneri ve bilgisi olan arkadaşlar...

fren disklerri taşlama yada torna olunca balatalar kesin değişme li mi? ben 2 ay önce balata değiştirdim. fakat yüksek hızlarda fren pedalı titriyor muhtemel disklerden çünkü usta diskler değişmeli demiş ti... geröçi bir kere tornalanmış bi daha kurtarmıyor dedi ama bu konu hakkında öneri ve bilgisi olan arkadaşlar...

balatayla ilgisi yokki. senin diskler bi kere tornaya girip inceltilmiş zaten. diskleri değiştirmek zorundasın. değişince olay da çözülür zaten.

Bencede değiştirmelisin çünkü hayati bir parça

hemen degiştir

brembo al tak daha ucuz ebayde:D

ya bizim araçlara göre varmı ebayda ben bi ara bakmıstım hep bmw bide japon arabalırının var

çapını bilsek ona göre albilirz herhalde

ben diskleri blataları değiştridim yien o yüksek hızda frene basınca titreme geçmedi :(

yan sanayimi taktılarki

aynı sorunla bende karşılaştım tek çare diskleri değiştirmelisin ayrıca balataları değiştirirsen daha iyi verim alırsın

a.kerim koç

Arkadaslar frenci ustalariniza gittiginizde fren diskini cikarip torna ettirmeyin odediginiz parayi havaya atmis olursunuz bu fren diskini tornaci arkadas torna ederken neye gore diski sifirliyor simdi o frenci ustalariniza soyleyin simdiki sistemde aracin uzerinde diski cikarmadan bir kucuk makina ile aracin uzerinde disk torna edilir bu inanin fabrika cikisi gibi duzgun olur
.Barboros Serin..

diskleri taşlatılmasına karşıyım neden diskleri taşlatmak için vereceğiniz 20 ytl ile yaşayabileceğiniz sorunlar disklerin balata ile temas ettiği yüzey birbirlerine tam temas etmeyeceği için frenlemeleriniz sorunlu olacak sağa veya sola çekecektir ıslak bir zeminde sert fren yaparsanız farkedersiniz kaldıki 20 ytl için hayatınızı riske atmayın sadece diskleri değil balatalarında değişmesi lazım balatalarınızda da sorun var disk yüzeyini bozan en önemli etmen balatalar corsa 1,7 dizel aracın fiyatıyla karşılaştırdığında 2 disk 2 balata çok değil bence brodway doğan şahin olsa belki kabul edilebilir ama ben uno mun bile disk+balat değişimini yaptırmıştım ki usta taşlayalım 3-4 ay idare eder dediği halde yani taşalamak ile sadece sorunu bir süre ertelersin değiştirirsen sorunu çözersin

ya bizim araçlara göre varmı ebayda ben bi ara bakmıstım hep bmw bide japon arabalırının var

çapını bilsek ona göre albilirz herhalde

ben diskleri blataları değiştridim yien o yüksek hızda frene basınca titreme geçmedi :(

yan sanayimi taktılarki
Araca lastikleri üstündeyken balans yaptır.Son balans veya statik balans diyorlar lastikleri arabadan sökmeden yapılıyor.

Nasıl tornalandığı kimin tornaladığı çok önemli yamuk diskini tornalattıkdan sonra disk çatlatmış tanıdığım var.

Geri