Fren Çok Sert bir çaresi varmı?

arkadaşlar benim de vectra b nin fren problemi var pedal çok sert ve frene basınca fiss die hava kaçırıyormuş gibi ses geliyor.. balatalar yeni yağıda yeni değişdirdim havasınıda aldılar ilk günler çok iyiydi ama şimdi bu sorun oluşdu.. bir bilen varmıdır bu belirtilerin sebebini

Merhabalar, ilk aklıma gelen Westinghouse. Bunu da tam doğru olmasa şu şekilde test edebilirsiniz. Yokuş aşağı inerken debriyaja basın(aracı boşa alın) ve ayağınız fren üzerinde hafifce tutun aracı çok yavaşlatmadan. Sonra frene aynı şiddetle basarken diğer ayağınızı debriyajdan çekin ve araç vitese girsin(üst vites tercih edin) fren pedalına aynı histe basarken pedal çokca aşağı düşerse bir sorun olabilir. Burada pedalın biraz düşmesi(yani yumuşak olduğundan aynı histe basınca, daha basılması) normaldir, aracın yükünü aktarma almaktadır fakat bu düşme fazla ise merkeze baktırmanızı öneririm.

kardesim freni motor kapali iken iki dört defa pompala pedal sertlesince ayagini basik tut ve kontagi cevir...motoru calsitir eger ayaginda yumusama hissediyorsan sisteminde bir sey yok..ama pedal yumusamiyorsa ana fren merkezi yani hidroligi doldurdugun kutunun altindakinde bozukluk vardir(türkcesini bilmiyorum parcanin) ama anlamissindir umarim...alta resmini koyuyuorum parcanin bozuk olan budur..

Son düzenleme:
Merhabalar, ilk aklıma gelen Westinghouse. Bunu da tam doğru olmasa şu şekilde test edebilirsiniz. Yokuş aşağı inerken debriyaja basın(aracı boşa alın) ve ayağınız fren üzerinde hafifce tutun aracı çok yavaşlatmadan. Sonra frene aynı şiddetle basarken diğer ayağınızı debriyajdan çekin ve araç vitese girsin(üst vites tercih edin) fren pedalına aynı histe basarken pedal çokca aşağı düşerse bir sorun olabilir. Burada pedalın biraz düşmesi(yani yumuşak olduğundan aynı histe basınca, daha basılması) normaldir, aracın yükünü aktarma almaktadır fakat bu düşme fazla ise merkeze baktırmanızı öneririm.

bunu yarın bi deniycem bakalım vitese girince pedal dahada aşşa inecekmi aynı güçte basınca.. ilgin için teşekkür ederim sonucu yazıcm..

kardesim freni motor kapali iken iki dört defa pompala pedal sertlesince ayagini basik tut ve kontagi cevir...motoru calsitir eger ayaginda yumusama hissediyorsan sisteminde bir sey yok..ama pedal yumusamiyorsa ana fren merkezi yani hidroligi doldurdugun kutunun altindakinde bozukluk vardir(türkcesini bilmiyorum parcanin) ama anlamissindir umarim...alta resmini koyuyuorum parcanin bozuk olan budur..

yaptım bu dediğini ama hiç bideğişiklik yok pedal gene sert.. sanki araba hiç çalişmadıgında fren serttirya aynen devam ediyo o sertlik arabayı çalışdırdığımdada bide fislama sesi var frene basık tutunca.. ilgin için teşekkür edrim sğl...

bende fren sertleşmesi olmuştu havasını aldılar düzeldi.

arkadaşlar hidroliğin değişmesinin tek sebebi fren sistemindeki lastik aksamlarını bozmaması. bildiğiniz üzere fren sistemi, hidroliğin lastiğe verdiği basınç ile çalışır.
hidroliğin değişmesinin tek sebebi lastikleri çürütmemesi.

fren sert diyorsanız bunun başlıca sebebi balatadır. eğer bir arabanın westinghouse' si arızalı olsa (benzinli araçlarda) rolanti kesinlikle sabit kalmaz cünkü westinghouse emişi emme manifoltundan alır, emme manifoltuna giren fazla hava rolantiyi bozar. dizel araçlara gelince westinghouse havayı eksantrik miline bağlı bir vakum sisteminden alır, bu sistem sert paletlerden oluşan ve merkez kaç kuvvetiyle emiş üreten bir sistemdir.
vakum sistemi bozulursa (vakum sistemi sadece dizel araçlarda vardır) petal cok sert olur nasıl anlarız bozuk olduğunu derseniz sadece fren ustası anlar tabii işi bilen birisi ise. fren sistemi çok basit gözüksede çok karmaşıktır her modelin her markanin kendine özgü fren tertibatı vardır. ben bugüne dek opel aracının westinghouse bozduğunu hiç görmedim ama dizel araçlarda çok nadir vakum sistemini bozduğuna şahit oldum.

umarım ayrıntılı bir şekilde bu konuya acıklık getirmişimdir.

Arkadaşlar bakımda frenlere de bakıldı, 5 TL lik bir boru değişti ve notmale döndü frenlerim... Ancak sorunun tıkanma, bükülme, ezilme v.b. hangi nedenden kaynaklandığını sormayı unuttum telaştan... Kontrol ettirmekte fayda var, 5 TL ye bile hallolabiliyor...

Merhaba;

Bendede son zamanlarda sorun var.Özellikle kırmızı ışıkta frene basılı dururken pedal aşağı düşüyor ve akabinde rolanti düşüyor hatta 4-5 defa stop ettiğide oldu.Rolanti genelde düzgün oluyor ama araç ısınınca sorun kendini dahada belli ediyor.Rolanti sabitleyici temizlendi ve sıfırlandı ama sorun yine devam ediyor.Nadiren yapsada yolun ortasında kalmak can sıkıcı.Ayrıca araç stop ettikten sonra zor çalışıyor.Şimdiden teşekkür ederim...

Evet opellerde fren sert. o yüzden iyi basmak lazım. bindiğim palio veya fiestada araba frene basar basmaz tepki veriyor ama astra farklı.

valla bnm arabada pamuk gibi bastımmıda zank diye duruyor.

Geri