Fren Çok Sert bir çaresi varmı?

termometre

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
"ASTRA GL 2000 HB 1.6" ABS var, Fren çok sert, yapılacak bir ayar v.b. bir şey varmı???

ben de bugun sertleştiğini farkettim ... yardım lutfen...

Sistemde hava olabilir.

sistemde hava olsa pedal düşük olur. eğer limitör varsa araçta ona bakılmalı her arabada olmuyor yanlız. yoksa balatadan :)

sistemde hava olsa pedal düşük olur. eğer limitör varsa araçta ona bakılmalı her arabada olmuyor yanlız. yoksa balatadan :)

İyi ki ayıktırdın.İşe bak Fren pedalı yumuşak gibi düşünüyorum yazarken :)

Mücahit'in dediğine ek olarak hortumlarda ezilme büzülme yani bir şekilde akışı kısıtlayacak bir deformasyon varmı kontrol et.Balatalar iyi durumda ise temizledikten sonrada devam ederse vacum da yada westinhouse da sıkıntı olabilir.
Muhtemelen balataların dan dır.

Balatlara bakılacak, ezilme varmı bakılacak, yoksa tıkanma mı var acaba ona bakılır diye düşünüyorum...

Opel frenleri serttir cevabını aldım, ve kullandığında da normal denildi..........

Fren hidroliğini yenileyin zamanla niteliğini kaybediyor, çok pahallı tutmuyor, genellikle bizim ülkede fren ve şanzıman hidrolikler periyodik zamanlarda değiştirilmiyor.Zamanla 2 side dış ve iç etmenlerle niteliğini kaybediyor.

Opel frenleri serttir cevabını aldım, ve kullandığında da normal denildi..........

Hocam sen pek dinleme, fren sert olur opeldir olur, hararet yükselir opel harareti sever denir, vites geçmez şanzumanlar sorunlu kronik denir vs. vs.

Zamanla hidrolik özelliğini kaybediyor. Kapalı sistem de olsa zamanla terleme ile hidrolik seyrekleşir. Bence hidroliği tamamen boşaltıp, doldurduktan sonra tek tek havasını aldırırsanız son derece güzel olacaktır. Tabii diğer ekipmanların durumunu iyi sayarsak.

arkadaşlar benim de vectra b nin fren problemi var pedal çok sert ve frene basınca fiss die hava kaçırıyormuş gibi ses geliyor.. balatalar yeni yağıda yeni değişdirdim havasınıda aldılar ilk günler çok iyiydi ama şimdi bu sorun oluşdu.. bir bilen varmıdır bu belirtilerin sebebini

Geri