Fren Balatasi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mtnplus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ses Benmİkİdeyapio Ben Sesle Yasamayi ÖĞrendİm

Arkadaşlar bir soruda ben sorayım orijinal fren balatasının ömrü ne kadardır. ortalama yaklaşık kaç km. götürür.

Balatadan amma muzdarip arkadaşımız varmış yahu, iyi oldu bu başlık ÷]

sandokan_006' Alıntı:
Arkadaşlar bir soruda ben sorayım orijinal fren balatasının ömrü ne kadardır. ortalama yaklaşık kaç km. götürür.

tamamıyla kullanıma bağlı eski astraG'nin kini 27000de değiştirmiştim onu biraz hırpalamıştık, şimdi bu H'ninki 30000de hala ilk günkü gibi balatalar hiçbir kayıp hissedilmiyor.

lucas ve ate markalar ses yapmıyor çünkü yumuşak balata, ama sık kullanımda çabuk biter. ses yapan ise geç biter çünki sert

valla bende 60 milyona değiştirdim ses yapıyoo. yapsın yaw durmaya duruyo valla :m

İki haftadır dikkat ediyorum çok çok yavaşlamışken (5 km ) filan durmak üzereyken ayağımı fren den çekip tekrar hafifçe basınca frenlerden yada ordan bir yerden ince bir ötme sesi geliyor balataları 5.000 km önce değişmiştim balatalar mı bitti acaba yoksa bu ses normalmi ama daha önce bu sesi duymuyordum.

not : balataların eskidiğini nasıl anlayabiliriz fren mesafesinin uzması beklemeden.

Balata sipreyi ile temizletip birde öyle deneyin.
Kolay gelsin.

orjinal balatalarda ses cıkartabılır. balataların bittgini yol bilgisayarın warsa soyler.yada benım albeada oldugu gibi kalın kalın sesler gelmeye baslarsa.hala degıstırmezsen disklerını yer.basıma geldı .

Balatalar aşındıkça köşelerinde tırnaklar oluşuyor o tırnaklar yapıyor o sesi git bi tamirciye söksün taşlasın o tırnakları ses falan kalmıyor bendede bazen oluyor taşlıyorum ses falan kalmıyor

arkadaşlar şimdi okudum benimde bugün fren balatalarım ses yapmaya başladı değişme zamanı gelmişti zaten sizce ate mi gm mi 2006 vectra var bende yardımcı olurmusunuz sizce en iyisi nedir bu fren balatasının

Geri