Fren Balatasi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mtnplus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ate güzel balata yapardı eskiden şimdide iyidir herhalde

Bir balatanin ömrü asagi yukari önler 45000 ile 60000km ,niraz kullanmaya bagli arkalar daha uzun ömürlü,Balataya 45 bin verceginize verin 70000 alin ate veya lukas,
Tavsiyem yeni fren balatasini ilk 200km sert frenlerden kacinin

arkadaşlar bende değiştirmek istiyorum ama opel değilde başka bi marka takabiliyormuyuz?takıyorsak önerdiğiniz bi marka varmı fiyat sorun değil kaç para olursa olsun ????

Son düzenleme:
ben balata ötme sesini 5 yıl önce yaşamıştım :-)) , neyse balataları aldığım parçacıya aldıktan yaklaşık 1 sene sonra gittim bunlar ses yapıyor bıktım dedim adam sağolsun , para ve fark istemeden onlar garantili dedi yeni bir takım verdi onu taktım bir ay kadar kullandım yine ötme yapıyordu , tekrar gittim bu da olmadı dedim bu sefer farkını vermek kaydı ile orjinal gm balata verdi ses sorunu da bitti gitti , kesinlikle orjinal ürün kullanın derim formu incelersen yan sanayi yedek parça ile ilgili bir sürü şikayet görürsün.

Bir balatanin ömrü asagi yukari önler 45000 ile 60000km ,niraz kullanmaya bagli arkalar daha uzun ömürlü,Balataya 45 bin verceginize verin 70000 alin ate veya lukas,
Tavsiyem yeni fren balatasini ilk 200km sert frenlerden kacinin
selim abi 70 liraya ate bulabilir miyiz ki_? ben değiştirecektim sadece önlere 100 tl civarıydı:confused:

Arkadaşlar benim aracım insignia. üzerinde 17'' lastik var. Yokuş aşağı frene basmadığım halde ses geliyordu frene bastığım zaman bu ses değişiyordu. Sesin ne olduğunu merak ettim ve servise gitmeye zorsundum sanayide bir ustaya gittim. Dört tekeri söktü balatalar bitmiş ses ondan geliyor dedi. Yedek parçacıya dört takım sipariş verdi özellikle orjinal istedim tamam dedi orjinal dedi.Arabayı teslim almaya gittim ve bir süre sonra merak ettim baktım ki önler MEYLE arkalar REMSA hiç bir yerde GM yazmıyor.Frende bir miktar yumuşaklık var. BU balatalarıda 220 TL ye aldım. Şimdi sizin fikriniz nedir ? MEYLE ve REMSA kalitelimidir ? Ben bunları tekrar yetkili serviste değiştirmeyi düşünüyorum ne dersiniz. Yardımcı olursanız sevinirim.

..

bendede var ara sıra bu sorun önceden yoktu şu aralar ses gelmeye başladı önlerden...

Daha önceden Fren balatalarında kansorejen olan bi madde varmış, şimdi yasaklanmış ve o madde olmadığı için marka ne olursa olsun balatalar az bi ses yaparmış ustamın demesi böyle.

dediğin doğru arkadaşım kanserojen madde olduğu için bi çok firma değişkliğe gitti haliyle ses yapar oldular heralde bu sorun arge çalışmalarıyla düzelir . arkadaş fren mesafesini beklemeden nasıl anlaşılır demiş jant ların eğer kollu felan ise zaten gözle gözüküyor kaliperlerin altında ve diğer arkadaşın belirttiği gibi yol bilgisayarında fren balatası yazar ben uyduruk bi marka balata taktım bi kaç ay önce ne ses var ne sorun sadece pc deki uyarıyı silemediler sürekli fren lambası ve fren balatası ikazı veriyor

bir kere orjinal gm balata taktırma hatasına düştüm.200 km katalanabildim sese çok sert frene basınca demirin demire sürtme sesine benzer ses geliyordu.diskede biyik zarar veriyor.şu an delphi kullanıyorum memnunum büyük tip 65 liraya taktırdım.ayrıca bu balatalarda 2 ince metal tırnak koymuşlar.balatalar bitöeye yakın diske sürterek ses çıkarıp balataların değişim zamanının geldiğini haber veriyor.

Geri