fren balataları

kurt.ibrahim' Alıntı:
Benim ki gibi yansanyı ETB marka takarlarsa 10.000 km patlar ALLAH korusun ölümden dönersin.:( :( :mad: :mad: :confused:
geçmiş olsun.
fren balataları uzun ömürlü degil zaten 20-30 bin arası kullanıma göre kontrol edilip degişmesi gerekebilir.fren balatasında yan sanayi kullanmayın kırılma durumunda jant veya disk arasına sıkışma durumunda takla atabilir veya yolun ortasında dönebilirsiniz.

çok frenli kullanırsan çabuk biter doğal olarak

merhaba arkadaşlar benim 2001 vectra 1,6 fren balatalarım bitmek üzere diye tahmin ediyorum sadece ön balatalarımı değiştirmem gerekiyor önlü arkalımı araba 90.000 km değiştirirsem fiat kaç olur acaba bilgi verirseniz çok sevinirim

çok bilgim yok ama 96 astra için geçende disk+balata orjinal 170 dediler, tahminen orjinali 60-70'i geçmez balata takımının.disklere de bi baktır balataların bastığı yerlerden aşındırıyor diskleri.
önlerde disk vardır herhalde senin arabada da.sadece onları değiştirmen lazım bence.

Balata değişiminde diskler traşlanır.Eğer diskler incelmişse yani daha önceki balata değişimlerinde traşlandığı için incelmişse diskler de değişmeli. En sonr ön balata ve diskleri birlikte değiştirdim. 150 civarı birşey tutmuştu.

Corsac Delphi balataya 60 lira verdim

aynı dert bendede var. balata bitmek üzere ve disklerde miyadını doldurmuş. servise girip çıkmak bana çok pahalıya gelicek :(

balatanın bittiğini nasıl anlayabilirim

balata bittiinde frene bastıında hız ne olursa olsn öterse balata deişmesi gerekio demektr.ben geçenlerde maslak sanayide opel özel serwisinde astra g için sadece balata fiyatı 60ytl idi.aşaı yukarı benzer bir fiyat olur.....

piyasada ucuz markalar var (rotas-remsa-ferbe) ön-arka takım
50-60 YTL arası diyorlar, delphi ve lukasın takımı 75 YTL,
GM takımı 120 YTL ancak hindistan malı olduğu için hem asbest içeriyor hemde ötüyormuş almadım, gittim 90 YTL'ye ATE ön-arka takım aldım.Usta 90 bin bakıma gelince değiştirelim dedi.

Geri