freelander ..lar hakında bilisi olan arkadaşlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aycan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
:) banada tik oldu birisi böyle sorunca kızıyorum istemsiz olarak :) insanların yorumlarından sıkıldım... yok benzinliğinmi var vergisine araba alınır v.s. bu yorumlarıı 2.5 vectraya bile yapıyorlar.. ama ben seviyorum güçlü motoru ve zevk bu o motoru çalıştırıp hafifi hafif gaz verip sesini dinlemek bile büyük haz.. kimse aracıma benzin almıyor yada vergisini ödemeyor.. o yüzden biraz agrasif bir cevap oldu sanki size karşı.. ama niyetim o değildi kusura bakmayın :)

Hele hele V8 amerikanın sesi olacak ki :sulanma:. Motor sesi dinlemeyi sevenlerin sayısı bir hayli fazladır (ben dahil). Ben Taunus'u toplarken bir iş adamıyla tanışmıştım, arkadaş ne zaman aracın yanından geçse hemen dükkana dalar "abi arabayı bir çalıştırsana, bu arabanın aynısı babamda vardı, arabanın motor sesini çok özledim" derdi :).

Benim dediğim yöntem o değil, Trafik şubesine mi, Maliyeye mi ne bir dilekçe verilerek aracın eski model olduğu, büyük motor hacmi nedeniyle çok fazla vergi ödendiği o nedenle MTV'nin düşük limitlerde ödenmesi için talepte bulunuyormuş. Bunu klasik arabası olan birisi duymuş, bana sordu. Benim bildiğim de kasko değeri olayı ama arkadaş daha da alt limitlere düşürülebiliyormuş deyince ilgimi çekti. Mesela ben 50 yıllık aracıma 145 TL ödüyorum ve listelerde yer almadığı için kasko değeri hesaplanamıyor, noter satışı en alt limit olan 750 TL den yapmıştı :). Ben işin 145 lirasında değilim ama daha yüksek hacimli araçlarda MTV makası aşırı derecede açılıyor :(.

o işlemi bilmiyorum savaş abi ama araştırmalara başlarım ama zannetmiyorum öyle birşey yapacaklarını.. zaten 2014 te vergi sistemi değişince eski model ve büyük hacimlere yüklenecekler..galiba sende en az benim kadar vergi ödersin abi o vakit :)

Benim araç 1700 cc. Biraz inceleme yaptım, sanırım o iş üçkağıttan ibaret. Mesela bazı V8 amerikanlarda 350'lik motorlar var (yaklaşık olarak 5700 cc ye denk geliyor), uyanıklar bu araç 3500 cc diye girişimlerde bulunarak trafiği düşük değerlerde kayıt yaptırıyorlar. Sahibinden.com daki amerikanların ilanlarında bu hususla çok karşılaşıyorum. İlanlarda 2000 cc lik V8 amerikana bile denk geldim :). Yani dalga dubara denen işlerden, bu durum bize uymaz.

:) banada tik oldu birisi böyle sorunca kızıyorum istemsiz olarak :) insanların yorumlarından sıkıldım... yok benzinliğinmi var vergisine araba alınır v.s. bu yorumlarıı 2.5 vectraya bile yapıyorlar.. ama ben seviyorum güçlü motoru ve zevk bu o motoru çalıştırıp hafifi hafif gaz verip sesini dinlemek bile büyük haz.. kimse aracıma benzin almıyor yada vergisini ödemeyor.. o yüzden biraz agrasif bir cevap oldu sanki size karşı.. ama niyetim o değildi kusura bakmayın :)

rica ederim, sizde haklısınız ;)

Benim araç 1700 cc. Biraz inceleme yaptım, sanırım o iş üçkağıttan ibaret. Mesela bazı V8 amerikanlarda 350'lik motorlar var (yaklaşık olarak 5700 cc ye denk geliyor), uyanıklar bu araç 3500 cc diye girişimlerde bulunarak trafiği düşük değerlerde kayıt yaptırıyorlar. Sahibinden.com daki amerikanların ilanlarında bu hususla çok karşılaşıyorum. İlanlarda 2000 cc lik V8 amerikana bile denk geldim :). Yani dalga dubara denen işlerden, bu durum bize uymaz.

bu arada sahibinden.com da fiyatlar çok uçuk abi adamlar 93 cherokee ye 18-20 arası fiyat çekiyorlar.. blazer lerin yanına yaklaşmak mümkün değil.. ama dikkatimi çekti 3.1 dizel yeni kasa cherokee lerin fiyatı çok uygun...

bu arada sahibinden.com da fiyatlar çok uçuk abi adamlar 93 cherokee ye 18-20 arası fiyat çekiyorlar.. blazer lerin yanına yaklaşmak mümkün değil.. ama dikkatimi çekti 3.1 dizel yeni kasa cherokee lerin fiyatı çok uygun...

15-20 gün sonra (bayram ve yaz telaşı bitsin) fiyatlar biraz daha iner. Dediğin gibi internet ilanlarında fiyatlar biraz fazlaca :(.

İstiyorlar ama satan az ,belkide yok.Birkaç araç takip ediyordum. 2yıl içinde 45 lerden 70 liraya fiyat çıkaranlar bile var.Amerikan işi biraz farklı , meraklısına göndeririz hesabında çoğu satıcı.Ama işin içi pekte öyle değil.

açtığım konu hakkında o kadar yorum içinde 1 kişi konu ile alakalı yorum yapmış bravo ,..başka forumlardada üyeliğim var fakat nedense burada sorunlarımıza ve sorularımıza cevap bulmak çok zor ..

açtığım konu hakkında o kadar yorum içinde 1 kişi konu ile alakalı yorum yapmış bravo ,..başka forumlardada üyeliğim var fakat nedense burada sorunlarımıza ve sorularımıza cevap bulmak çok zor ..

Oradaki arkadaşlar bir fikir vermediler mi? :(

diğer forumlar maalesef otomobille ilgili değil..,,

Geri