Fotograf Makinesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan csener
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
onlarca model ve marka aldım sattım kullandım
ısım geregı
nerde ne ıcın kullanıcagını soylersen net bı cozum buluruz
ben gezmeyi çok sewerim gece gündüz boş kaldıkça gezerim bide mimar(hala öğrenciyim) olduğum için ilginç bulduğum binalrın fotolarını çekerim ...içmekan resimleri filan
şimdi canon a550 yada 530 düşünüorm... aslında işe başlayıncaya kadar idare edicek bişi istiorm o yüzden fazlada pahalı olmamasına dikkat ediorm..şu anda prof. makina alıcak durumum yok ama 2 sene sonra alıcam kararlıyım...dediğim gibi beni 1-2 sene idare etsin tamamdır.....

canonla mukayese edilmez belki ama benim makina panasonic lumix fz-7 6.1 mp 1.gb hafıza kartıyla zamanında(9 ay önce) 700 küsur,a almıştım yarım saate yakın sesli video çekim,titreşim engelleme özelliği en önemlisi ise 12x optik zoom varki bu makinayı tercih etmemdeki enbüyük etken lens ise en iyilerinden leica fiyat şu sıralar 600 ytl civarı,resim kalitesi çok iyi istersen üye otomobillerindeki(blue thunder gözbebeğim) aracımın fotoğraflarına bir bak çok profesyonel bişey aramıyorsan ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılar...
dmcfz7po2.jpg
makina güselde biraz büyük ben sürekli yanımda bulundurabileceğim kompakt bi makina düşünüorm ...önerin için tşkler :alkis:

kesinlikle dijital düşünüyorsanız sony kendini bu konuda cok aşmış durumda , maliyet olarak o fiyatlara bulunabilir aslında cyber shot lara takılmazsanız eğer. küçüklük ve kal,te diyorsan sony diyorum.

Sony DSC-W100 kullanıyorum ve memnunum 8.1 mp ... :good:

ben 2sene kodak easyshare dx6490 ni kulandim ve coook memlundum makineden, malesef boyu biraz büyük oldu icin heryere yanimda tasiyamiyordum.
tr deki fiyatlari bilmiyorum ama burda 600€ ---> 200€ düsdü bu makinen fiyati

dx6490.jpg
0000012C00062221.jpg

simdi yeni aldim makine PANASONIC DMC TZ-1 boyuna göre harika resimler cekiyor ve cok özelikleri var. ondanda cok memlun kaldim.

photoday_con_060214a.jpg

Ben kendi bütçeme göre bişi düşünürken, Samsung un kamerasını aldım, hem kaset hemde hafıza kartı takılan bi modeliydi. Valla çok profesyonel bişi düşünmüyosan tavsiye ederim. Çok amaçlı kullanılabilir (Kamera + Foto+web cam)

hangi samsung??? modeli ne?

thx

casio s600 modelini kullandım cok güsel bi makina mpeg formatında video kaydı yapıo tavsiye ederim

Sony DSC-W100 kullanıyorum ve memnunum 8.1 mp ... :good:

bence de en ideal makina bu.

daha profesyonel düşünürsen Sony Alfa-100'ü tek geçerim,11-18mm.,18-70mm. ve 75-300mm. objektifleriyle harika çekimler yaparsın (daha bir sürü objektif seçeneği mevcut):good:

madem öneri istiyorsun nikon d serisi d70 yada d80 on numara makineler ben olsam d80 alırdım fiyat için bişey demiyorum ama profesyonel makina hiçte pişman olmazsın benim abim alıdı d80 çokta memnun ama sen $ dan haber wer;)

Ekli dosyalar

• nikond80slr.webp
    nikond80slr.webp
    20.5 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Geri