Forya bilyasi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan abay_vip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

abay_vip

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar daha önceden de bu konuyu açmiştim ama,size bir sorum olacak,aracimin sol doryasi bozuk,sanayiye gittim.iki fakli parça soyledi orjinali 315 tl yan sanayisi de 185 tl.yan sanayiyi takalim diyor işçilik dahik 230 tl istiyor.sonra servise gittim serviste sadece parçaya 815 tl dediler ağzim açik kaldi :)
işçilik falan 900 u gececek yani.o an opel almakla hata mi yaptim diye kisa süreli bir şok yaşadim.döndum geldim geriye sonra allah bidaha servisin önunden geçmeye nasip etmesin dedim kendi kendime. şimdi ben napayim,yan sanayi foryayi taktirsam mi abs işiği yanar mi sonra? Sizden gelecek cevaplara göre karar vereceğim buna.cevaplarinizi bekliyorum tesekkurler arkadaşlar.

aracınız astra h galiba o yüzden tem olarak yorum yapamam ama benim başıma gelen durumu anlatayım belki bir fikir verir.
aracım 2000 model astra g benimde sol ön porya 4 -5 ay kadar oluyor ses yapmaya başladı. porya değişecek dediler. sanayide bi özel servise sordum orjinali 680 tl yan sanayi 350 tl birde çin malı var o da 180 tl falan dedi. şaşırdım kaldım. ne yapacağımı bilemedim. sanayide böyleyse yetkili servise hiç sormiyim diye düşünürken bir gün yetkili servisin önünden geçerken dayanamadım bi fiyat alayım dedim. izmir çiğli tırak opel yetkili servis işçilik + parça 380 tl civarı dedi % 25 indirim vardi 290 tl ye orjinali ile değiştirdik. abs li olduğu için pahalıydı... bence birkaç farklı yerden iyat alın... birde arızanın poryadan olduğundan emin olun...

aracınız astra h galiba o yüzden tem olarak yorum yapamam ama benim başıma gelen durumu anlatayım belki bir fikir verir.
aracım 2000 model astra g benimde sol ön porya 4 -5 ay kadar oluyor ses yapmaya başladı. porya değişecek dediler. sanayide bi özel servise sordum orjinali 680 tl yan sanayi 350 tl birde çin malı var o da 180 tl falan dedi. şaşırdım kaldım. ne yapacağımı bilemedim. sanayide böyleyse yetkili servise hiç sormiyim diye düşünürken bir gün yetkili servisin önünden geçerken dayanamadım bi fiyat alayım dedim. izmir çiğli tırak opel yetkili servis işçilik + parça 380 tl civarı dedi % 25 indirim vardi 290 tl ye orjinali ile değiştirdik. abs li olduğu için pahalıydı... bence birkaç farklı yerden iyat alın... birde arızanın poryadan olduğundan emin olun...
geçen sene yan sanayi alman malı aldık hiç bir sorun yok

Son düzenleme:
Bakiniz bir ozel servis macerasi anlatayim, yaw astra h alinca dedik 5 yil oldu artik dedim bir alt takim zamani geldi gidelim degiselim dedim fiyat alayim dedim fren balatasi+amaortisor+rotlar falan iste usta iscilik dahil bir fiyat verdi 850 TL abi dedim parcalar gm mi yok dedi yan sanayi tamam dedim ciktim servise gittim gedizler e fiyat aldim %25 indirim ile 750 TL 6 taksit :D

Gerci hala amortisoler fabrika duruyo ya neyse yaptirmadim daha :D

Bence cok yerden fiyat alin tavsiyem yetkili servisleride es gecmeyin bazen cok iyi fiyat verebiliyorlar. Ben cruise kontrolu 120 TL ye taktirdim mesela (parca+iscilik)

orjinal dediğimiz poryayıda SKF yapıyor...

geçen sene yan sanayi alman malı aldık hiç bir sorun yok
sorun olur demiyorum ama ben orjinalini tercih etmiştim. demek istediğim arkadaşın birkaç yerden fiyat alması gerektiği. en azından karar verilebilmesi açısından faydalı olacaktır. bu arada gönderdiğiniz linkteki porya gayet uygun o zamanlar haberim olsa alırdım belki...

sorun olur demiyorum ama ben orjinalini tercih etmiştim. demek istediğim arkadaşın birkaç yerden fiyat alması gerektiği. en azından karar verilebilmesi açısından faydalı olacaktır. bu arada gönderdiğiniz linkteki porya gayet uygun o zamanlar haberim olsa alırdım belki...
ben bizzat konuştum hakan otoyla abi bu alman malı değildir dedim ama gerçekten deutchland marka...aldıktan 3-4 ay sonra hakan oto bi sorun yaşadı bu ürün 2 katı fiyatına satıldı daha sonra tekrar düzeldi..

:good::good::good:

orjinal dediğimiz poryayıda SKF yapıyor...

SKF dünya mali ne kaliteli porya firmasi sonucta...almayada tüm araba firmalarina üretim yapiyor..

porya hatasından emin olun

porya arizali olmayabilir. o uğultuyu lastiklerın yapma ihtimali çok yüksek. benim başımdan geçti, 4 adet continental premium contact 2 serisi lastik aldım, araç kendine geldi.

Bilya arılzalı ise sadece bilya kısmını değiştirmeyi denediniz mi. Prescilerde bilya çıkartılıp sadece SKF bilyayı ucuzu taktırabiliyorsunuz.

Geri