Forum ustalari ALT TAKIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mustym35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mustym35

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Astra g nin on ve arka amortisorlerini on z rotlari degistirdim ama ama araba hala kazik gibi cukura girdigimde organlarim yer degsitirio nasil yumusatacaz bu suspansyonu ?
Bide sol on taraftan pes pese kucuk kasistlere girdigimde luk luk edio amoortisor degiseli 2 hafta falan olmustur :eek::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

opellerde süspansiyon biraz sert olduğu için normaldir..

aracı yeni mi aldınız?
bilinen opel süspansiyonu..

sanki eskiden daha yumusakti arasira baska arabalra biniyorum ondan mi sert gelio acebaa ?:D

luk luk yapio bazen o neden aceba ya rot kollarindan yada rot baslrindan olurmu

bide tikirti burcu nasil degisir degisimi nasil yuapilo bilen warmi

Rot kolları ve rotillerde boşluk varsa eğer yine ses yapar ve biraz hızlı gıderken araç dalma yapar yada 120 ile frenajda yolun eğimine doğru gider.
Rotil önemli parçadır,yerinden çıktığı taktirde direksiyon işlevini yitirir
Size bu sorununuzla ilgili bir yer önericem PM olarak yazıyorum ;)

amortisörü yenileyince eskisinden sert oluyo zamanla yumuşar

benim ön takımdan da luk luk diye ses geliyo
acaba tahmini masrafı ne çıkar... bilen varmı

250 amortisörler 50 takoz 50 de işçilik desen

Astra g nin on ve arka amortisorlerini on z rotlari degistirdim ama ama araba hala kazik gibi cukura girdigimde organlarim yer degsitirio nasil yumusatacaz bu suspansyonu ?
Bide sol on taraftan pes pese kucuk kasistlere girdigimde luk luk edio amoortisor degiseli 2 hafta falan olmustur :eek::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

amortisorleri değişirken amortisor takozlarini değiştirdin mi ?
değiştirmediysen takozlari aynen öyle luk luk die ses yapar..
ben amortisorleri taktım bı tane takozum bozuk oldugu ıcın aynı dedıgın sesı yapio buyuk ıhtımal takozlardan.

''Genel Bakım'' konu başlığı altında yardım istedim gören olmadı. Şansımı birde burada deniym. Belki birileri yardım eder...:)

Merhaba sevgili arkadaşlar. 2001 model arabam için genel bakım (daha doğrusu revizyon) yaptırmayı düşünüyorum.Arabam
103.000 de.Değişmesi gerekenlerin listesi aşağıdadır. Değişik yerlerden fiyat aldım ve bu listedekilerin hepsine 860 TL (parçaların hepsi orijinal+2 yıl garanti olmak üzere) ye işçilik dahil, kredi kartına da 4 taksit olmak üzere yaparız dediler. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan fiyat konusunda yardım, yorum, öneri bekliyorum. İlgilenirseniz sevinirim.

Triger seti
Devirdaim
Yağ
Yağ filtresi
Buji
V Kayışı
V Kayışı Bilyası
Ön disk
Ön balata
Arka Balata
Arka kampana torna
Rot mili