Ford Fiesta 1,4 TDCİ hakkında bildikleriniz?

bizim komşuda var.
yeni aldı en donanımsız olanında gri renkte..
adam bir jant takmıs araca sabah okula giderken tanıyamadım aracı cok hos gelmeye basladı artık bana:D

yakıt şehir içi tatminkar. Otobanda yüksek hızlarda kullanınca gayet benzini araç gibi içiyor

2004 te eniştem sıfır aldı. şu anda araç 250.000 km yi geçti. Hala az yakıyor, hala her şeyi faal, abs si hala sorunsuz!!, kliması hala ilk günkü süper soğutuyor. Veeee en önemlisi bu kadar yol yaptı daha motor yapılmadı. Bende bazen alıyorum kullanıyorum, genelde performansı çok iyi değil. hızlanma değerleri çok kötü. ama yokuş çıkarken falan combo cityplus lar gibi tıkanmıyor. kabin içi gürültü olayıda çok fazla değil. eğer illa Opel corsa ile kıyaslamak lazımsa, opel lerdeki kronik tıkırtılar fiesta nın içeri ses almasına denk gelir.
Bence artıları eksilerini geçen bir araba. Zaten satış rakamları da bunun bir kanıtı.

tek kapı 2006 1.4 tdci sıfır alınıp 70000e kadar kullanmıştım 2 senede falan iş gereği şehir içi yoğunlukta kullandım. izlenimlerim...
direksiyon ağır şehir içinde çok yoruyor corsamın(2003 1.7 dti) ve c3 (2006 1.4 hdi) ün tüy gibi.
rampalarda uzun yol 5.vites bayılıyor ş içi yokuşlarda 2 de bayılıyor 1 istiyor uyuz ediyordu
yakıtı basınca çiğ atıyodu resmen. full depo ortalama 160 (max ibre 200 e çıkıyor ama gps ile baktığımda max 185 i geçmedi) ile 550-600 km falan yapıyordu sakin kullanımda full depo ile asla 750 bile göremeden ışık yaktı...
opelim ortalama 110 km hız ile uzun yolda klima açık 5 kişi+ yük ful depo 920 de ışık yaktı. (depolar 45 lt olması lazım) şiçi çok yakıyo ford 680 700 gidiyodu max. opelimle 880 gittim 110 tl mazotla...
ben olsam opel alırdım yada c3. c3 ler yüksek görüş açısı çok güzel opelimde gömülüyosun buda çok hoş:) ama fiesta kütük gibi geliyodu. ondan inip opele binince ohh be diyodum:)
içeriye çok gürültü alıyor...
yol tutuşu çok iyi virajlarda falan korkmadan gir corsam arkadan kaçma eğiliminde ama ford çok iyi...
yalnız 2009 yeni kasaları çok ama çok güzel

Son düzenleme:
tek kapı 2006 1.4 tdci sıfır alınıp 70000e kadar kullanmıştım 2 senede falan iş gereği şehir içi yoğunlukta kullandım. izlenimlerim...
direksiyon ağır şehir içinde çok yoruyor corsamın(2003 1.7 dti) ve c3 (2006 1.4 hdi) ün tüy gibi.
rampalarda uzun yol 5.vites bayılıyor ş içi yokuşlarda 2 de bayılıyor 1 istiyor uyuz ediyordu
yakıtı basınca çiğ atıyodu resmen. full depo ortalama 160 (max ibre 200 e çıkıyor ama gps ile baktığımda max 185 i geçmedi) ile 550-600 km falan yapıyordu sakin kullanımda full depo ile asla 750 bile göremeden ışık yaktı...
opelim ortalama 110 km hız ile uzun yolda klima açık 5 kişi+ yük ful depo 920 de ışık yaktı. (depolar 45 lt olması lazım) şiçi çok yakıyo ford 680 700 gidiyodu max. opelimle 880 gittim 110 tl mazotla...
ben olsam opel alırdım yada c3. c3 ler yüksek görüş açısı çok güzel opelimde gömülüyosun buda çok hoş:) ama fiesta kütük gibi geliyodu. ondan inip opele binince ohh be diyodum:)
içeriye çok gürültü alıyor...
yol tutuşu çok iyi virajlarda falan korkmadan gir corsam arkadan kaçma eğiliminde ama ford çok iyi...
yalnız 2009 yeni kasaları çok ama çok güzel
C3 lerde çok küçük ama:( üstelik fransız arabası. en kötü ford opel fransız dan iyidir bence. sizin araçta bir sorun olmalı fiesta o kadar çok yakıyor olamaz:eek::eek::eek::eek:

C3 lerde çok küçük ama:( üstelik fransız arabası. en kötü ford opel fransız dan iyidir bence. sizin araçta bir sorun olmalı fiesta o kadar çok yakıyor olamaz:eek::eek::eek::eek:
şirkette 5 tane fiesta vardı ve en az yakan benimkiydi:) bizimkiler yakıyordu. ben gözümle gördüğümü yazıyorum:good:. hepsinide dönüşümlü kullandım. c3 le değilde corsa ile kıyasladım aslında. fikir olsun diye c3 üde yazdım. gözümle gördüğüm için örnek olsun diye. fiesta ile full depo 900 km geçen varsa yazsın.(opel corsa 1.7 dti ile klima açık full yüklü araç... 920 de ışık yandı bitene kadar 1000 rahat yapardı, üstelik bilecikte kamyon trafiği ve karamürsel körfezz trafiği dahil...)
Şehir içi 30+30+50 =110 tl ile 880 km yaptım. gene opelle.
fordla bunu yapan varsa yazsın. Fordun iyi yönlerinide yazdım ama benim izlenimlerim bunlar.
Ayrca c3 e küçük demişin ama içine bir bin bakalım küçükmü:) yüksek olduğundan içi daha ferah...
Ayrıca benim kıyasladığım fordlar van tek kapı idi ama motorlar aynı...

Son düzenleme:
Geri