Filmli Camlı Toplu Taşıma Araçları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haydut25
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
özel araç derdimiz değil ki Savaş abi.

mevzuu evet film sıkıntı yaratabilen birşey.fakat ufak kaza sonucu parçalanan camdan ötürü gözü kör olan cocuklarda olabilir.
buyrun bu da servis aracı.
yani her türlü filmli yada filmsiz sıkıntılı bu araçlar.kökten çözümler bulunmalı.

Elbette trafikte sıfır riskle dolaşmak, kazalarda minimal hasarla kurtulmayı hepimiz hedefleriz ama bu durum imkansızdır. İllaki bir kaza sonrası hasar oluşur, insanlar ve araçlar hasar görür, yapılan AR-GE çalışmalarının bir diğer amacı de insanların minimal zarar görmesi üzerine değilmidir. Bu işin uzmanları yılların birikimleri, tecrübeleri, yapılan testlerin sonuçları doğrultusunda bu tür uygulamaları faydalı görmüş olamazlar mı? Neden toplu taşıma araçlarında imdat kapısı olarak daha büyük olan ön veya arka camları yerine daha küçük olan yan camları tercih etmişlerdir?

özel araç derdimiz değil ki Savaş abi.

mevzuu evet film sıkıntı yaratabilen birşey.fakat ufak kaza sonucu parçalanan camdan ötürü gözü kör olan cocuklarda olabilir.
buyrun bu da servis aracı.
yani her türlü filmli yada filmsiz sıkıntılı bu araçlar.kökten çözümler bulunmalı.

Camı patlayan özel yada toplu taşıma araçlarında gözü kör olanların sayısı nedir?Benim bir çok tanıdığım var kaza yapan.Değil gözü kör olmak yüzünde çizik bile olmadı cam patlayınca.Üstelik insanlar kaza anında refleks olarak ilk yaptıkları şey gözlerini kapatmaktır.Ama bir çocuk flimli bir camı kıramaz.Ama camın patlaması o çocuğun hayatını kurtarır.

işte sorunda burada.
siz aracın içinde kırılmayan camdan ötürü madur olmuşsunuz.
ben ise kırılan camdan ötürü mağdur insanlar tanıdım.

empati meselesi yani.

neyse ya,, sizin dediğiniz olsun.

yapın uyarıları bakalım umarım,cocuklar için tedbir alınır.

---

savaş abi haftaya bi akşam organizeyşın yapalım:)

işte sorunda burada.

empati meselesi yani.

---

Arkadaşım, hani arkadaşım diyorum umarım sizin için bir mahsuru yoktur, burada fkirlerimizi paylaşıyoruz ondan dolayı.

Burada hepimiz iyi niyetliyiz.Yoksa kimseye tu kaka demek gibi bir niyet yok.Bütün çabalarımız birilerinin canı yanmadan tedbirler alınması.Benim açtığım kou ise tamamen toplu taşıma ve servis araçları ile alakalı.Özel araçların sahipleri zaten kendileri olumlu yada olumsuz yönlerini düşünüp sorumluluğu kendileri alırlar.Onlarla alakalı değil konu.

işte sorunda burada.

empati meselesi yani.

---

Epeydir aklımda olan bir konu, yaza veda partisi falan mı yapsak :).

Geri