Filmli Camlı Toplu Taşıma Araçları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haydut25
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Adamların başına bela oluyoruz, tekerlerine çomak sokarak rahatlarını bozuyoruz :) (Bende bu gün belediyenin imar dairesine birilerini şikayet ettim)

Adamların başına bela oluyoruz, tekerlerine çomak sokarak rahatlarını bozuyoruz :) (Bende bu gün belediyenin imar dairesine birilerini şikayet ettim)

İnsanlar kafalarına göre hareket edemeyeceklerini anlamalılar.Eğer biz yapılan yanlışlara bireysel tepkimizi doğru yada yanlış vermezsek başı bozukluk alır başını gider.Bundan sonra hiç bir şeye göz yummuyorum.Belediye zabıtasını kaldırımıişgal eden manava uygulama yapmıyor diye içişleri bakanlığına şikayet ettim, o torpilli zabıtaları çoktandır görmüyorum biraz mafya vari davranan manavında ruhsatı iptal edildi.Ağlamayana meme yok.

Bakanlık iyi fikirmiş abi aklıma gelmemişti bu inş ergenekoncu falan diye yakalatmazlar bizi de bir gün kesin mimlenmişizdir diye tahmin ediyorum:D ben bugün çevre bakanlığına yeniden telefon açtım sanayi dumanı yüzünden dedim sağlık bakanlığı sigara kanser yapıyor diye vergi koyacaktı önceden sağlık harcamalarını temin etmek için ama ben hayatımda sigara içmedim karşımızdaki organize sanayi yüzünden kanser olucaz dedim bakalım yine olmazsa foto ve video çektim dilekçeyle bakanlığa yollucam:D

Telefon etme.Mail yolla.Telefon şifahi oluyor.Ama maillr dilekçe niteliği taşıdığı için sana geri dönmek zorunda kalıyorlar.Zaten emir bakanlık adıyla gelince yerel kurumlarda gereğini yapıp bakanlığa rapor vermek zorunda kalıyorlar.Daha sonra bakanlık sana dilekçenle alaklı olarak yapılan işlemleri tek tek ilgili kurumun raporuyla birlikte veriyor.Hatta bazı kurumlar senin ifadene başvuruyor.Normalde gitsen seni adam yerine koymayan kurular bakanlık adıyla çağırıldığın için seni direk genel müdürlük şeflik v.s. en üst düzey makama çağırıp kapıda beyefendi diye karşılıyorlar.Normalde gitsen yüzüne bakmayacak adamlar seni kapıda karşılıyor :)

peki bu kaza anında kırılan patlayan camlar.normal basit bir kaza esnasında(!) camın kırılmasıyla içindeki cocuklara fırlayacak milyon adet cam kırığından oluşabilecek zararı kime ödetmeli?
ufacık bir kaza yaptı,cam parçalandı,ve ufaklıgın gözüne geldi.
ALLAH korusun....

Bir kaza anında insan vücuduna cam gelebilir, hatta bu parçalar ölümcül bile olabilir. Ama filmli/asatetlı bir cama çarparsak, o camın vereceği hasar daha da fazladır. Mesela araçların ön camları dağılmaz, bir yayaya çarptıklarında ağır hasar verirler, ama yan camlar öyle değildir, kolayca kırılır ve dağılırlar. Kazalarda ağır hasarlar genelde kafa kafaya yapılan kazalarda olur ve dikkat edilirse hasar alan ön camlar yerlerinden çok zor çıkartılır. Araçların, özellikle toplu taşıma araçlarının bütün yan camları acil çıkış kapılarıdır, o nedenle yan camlarda film kullanılmamalıdır. Ayrıca her kaza çarpışma olarak algılanmamalıdır. Mesela araç yangını veya aracın bir dereye veya çaya uçması gibi durumlarda yan camlar çok önem kazanır. Bu tür uygulamalar gerekli istatistiksel çalışmaların sonucunda hayata geçirilmiştir. Ayrıca renkli camlar varken illaki film diye diretilmesi neden? (kimse fiyat uygunluğu demesin inanmam :) )

Bütün toplu taşıma araçları fabrikadan camlı çıkar.Fakat bizim ülkemizde fiyatı düşürmek amacıyla dönüşüm şirketleri var.Orjinal araç fiyatına çok yüksek kar oranlarıyla düşük fiyata aldıkları kapalı şase (kamyonet) araçları camlı hale getirip bir sürü süs yapıyorlar.Herhangi bir ticari araç bayine gittiğinizde orjinal camlı araçların camlarında ''acil durum çıkışı'' yazısı vardır ve acil durumda camı kırabileceğiniz çekiçler vardır..Fakat bu dönüşüm şirketleri camlara bu ibareyi yapıştırmaz.Araçlara acil durum çekici de koymaz.Bir de şöför istediğinde üstüne camları flimle kaplarlar.Hiç kimse de bunları denetlemez.Dönüşüm yetki belgesi verirler saldım çayıra mevlam kayıra.

Camların dağılmasına gelince.Emniyet kemeri takmayan biri o camların üstünde takla atarsa ölüe kadar gidecek kesikler alabilir.Bütün toplu taşıma araçlarında emniyet kemeri takma zorunluluğu vardır.O zaman aklıma şu gelir, kaçınız çocuklarınızı bindirdiğiniz servislerdeki emniyet kemerlerinin kullnılıp kullanılmadığını merak etti?Peki dağılmayan bir cam flim sebebiyle bütün şekilde kopup çocuğunuzun yada yakınınızın kafasına düşüp beyninde hasar oluşturduğunda bunun bedelini kim ödeyecek?ARaç alev aldı o cam dağılmadığı için çocuğunuz yada yakınınız araçtan çıkamadı dumandan zehirlendi ve araç içinde yandı.İnsan yüzündeki bir kaç çizik mi yoksa o insanın ölmesimi?Bence ilk önce bunun tercihini bir yapın.

yangın çıktığında araçtaki incecik zar kadar filmin camın kırılmasına engel olacağını hesaplarken. yandan ticari bir aracın şahsi binek bir araca çarpmasıyla kırılan kopan camın boyuna göze kulağa gelmesiyle oluşacak yaralanma niye bu kadar önemsiz?

demek istediğim seninki değil benimki büyük değil.

olaya her acıdan bakmalı.tek bir konuya adepte olup filmli araçlara yüklenmektense güzel ülkemde olan-olmayan eksiklikleri konuşup-eğerki güç yetiyorsa uyarı yaptırım içni uğraşılmalı.

yangın çıktığında araçtaki incecik zar kadar filmin camın kırılmasına engel olacağını hesaplarken. yandan ticari bir aracın şahsi binek bir araca çarpmasıyla kırılan kopan camın boyuna göze kulağa gelmesiyle oluşacak yaralanma niye bu kadar önemsiz?

demek istediğim seninki değil benimki büyük değil.

olaya her acıdan bakmalı.tek bir konuya adepte olup filmli araçlara yüklenmektense güzel ülkemde olan-olmayan eksiklikleri konuşup-eğerki güç yetiyorsa uyarı yaptırım içni uğraşılmalı.

İyi de sevgili arkadaşım.Konuyu başlıktan itibaren incelersen özel araçlarla ilgili bir konu değil bu.Özel araçtan banane dersem kabalık olarak algılama.Bu tamamen öğrenci servisi, yolcu taşımacılığıyapan ticari araçlarla alakalıbir konu.Konu içinde de söyledim.ÖZel araçlar tamamen kişilerin kendi sorumluluğudur diye.

Son düzenleme:
Samet PS min monitörü arızalı olduğundan onu kullanamıyorum, yeni bir monitör aldığımda arşivde bulunan bir iki resmi paylaşırım. Resimlerden bir tanesi okul servisinin Sasalı yolunda yaptığı, bir çocuğun vefat ettiği kaza ile ilgili :(.
Benim kardeşim yıllar evvel ailecek tatile giderken araçları akşam saatlerinde metro inşaat çukuruna düşerek yan yattı. Aracın ön camını kıramadıkları için gecenin karanlığında aracın içinde mahsur kalmışlardı.

Kemal'in de dediği gibi özel araçlar neyse de toplu taşıma araçları keyfi hareket edemezler.

Geri