Filmli Camlı Toplu Taşıma Araçları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haydut25
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşım fkirlerimizi tartışıyoruz başka birşey değil medeni insanlarız tabiki fikirlerimizi karşılıklı tartışacağız.
evet aynen dediğiniz gibi fikirleri tartışmak güzeldir ama medenice olmak kaydıyla

Cam filmi mevzusu hepimizin malümu. Bir ara TÜV de ağır kusur sayılırken gelen baskılar sonucu hafif kusura alındı ama sadece muayenelerde. Trafik ekipleri gördüklerinde ceza yazabiliyorlar. Ayrıca TÜV den EK-1 belgesi alınırken de sorun teşkil ettiği söyleniyor. Yani uzun sözün kısası bir uygulamada yasal bir takım kısıtlamalar varsa demekki bazı mahsurları var. Ülkemizde cam filmi yaptıranlar için bir araştırma yapılsa inanın ortaya çıkan sonuçlar beklediğimiz gibi çıkmaz. Güvenlik, sağlık sorunları gibi nedenler son sıralarda yer alırken aracın güzel görünmesi veya içerisindeki insanların görünmemesi birinci sıraları işgal eder. Bir okul servis aracının camlarının film ile kaplatılması hususu bana da pek hoş gelmedi, buradaki amaç ne olabilir ki?

Savaş bey aya en az 5-6 defa uzun yola gidiyorum.Yollarda o kadar çok kaza görüyorum ki, inanın en çok kaza olan yer istanbul daki gibi öyle hep alışageldiğimiz kazalarda değil.O kadar ilginç şeyler görüyorsunuz ki milyonda bir olacak işler.Bu nedenle hiç bir şeye olmaz diyemiyorum artık.

Eski araçlarda halk arasında mikalı denen kırıldığında dağılmayan asetatlı camlar vardır. Kaza anında darbe aldığında kırılır ama içerisindeki madde nedeniyle dağılmaz. Bence cam filmleri de aynı şekilde değerlendirilmelidir. Hatta bazı firmalar cam filmi kaplı camların hırsızlık amacıyla darbe aldığında dağılmadığı için güvenli olduklarını söylemiyorlar mı? Darbe anında dağılmayan cam tehlikelidir.

Özel araçlara sözüm yok.O kişilrin tercihi ve sorumluluğudur.Fakat toplu taşıma araçlarında kesinlikle kullanılmamalıdır.

Arkadaşlar bu konu hakkında görüşlerimi valiliğe dilekçe olarak aktardım.

Valilikten cevap geldi.Konu hakkında dilekçemin emniyet müdürüğüne aktarıldığı bilgisi tarafıma iletildi.

Umarım bir insanın canı yanmadan uygulama yapılır.

Arkadaşlar bu konu hakkında görüşlerimi valiliğe dilekçe olarak aktardım.

Valilikten cevap geldi.Konu hakkında dilekçemin emniyet müdürüğüne aktarıldığı bilgisi tarafıma iletildi.

Umarım bir insanın canı yanmadan uygulama yapılır.
eyvah buda motorlardaki topcaseler gibi olmasında abi şimdi bütün araçların cam filmleri makine müh odasından proje çizdirilip muayeneye girip sonrada ruhsata işlenecek demesinler tüvden onaylı topcaselerede aynısını yaptılar çünkü:)birde otobüslerde film olmasada camı kolla kırmak gerekir çünkü çekiç yok:)

eyvah buda motorlardaki topcaseler gibi olmasında abi şimdi bütün araçların cam filmleri makine müh odasından proje çizdirilip muayeneye girip sonrada ruhsata işlenecek demesinler tüvden onaylı topcaselerede aynısını yaptılar çünkü:)birde otobüslerde film olmasada camı kolla kırmak gerekir çünkü çekiç yok:)

O cam çekici olayınıda yazdım.Araçlarının süsü bozulmasın diye hayati önem taşıyan bu aleti araçlardan söküyorlar yazdım :D Böyle herşeye bir dilekçe yazıyorum diye alemin doğrucu davutu senmisin seninlemi uğraşacağız diyerek alacaklar beni içeriye ya dur bakalım ne zamana denk geliyor :)

O cam çekici olayınıda yazdım.Araçlarının süsü bozulmasın diye hayati önem taşıyan bu aleti araçlardan söküyorlar yazdım :D Böyle herşeye bir dilekçe yazıyorum diye alemin doğrucu davutu senmisin seninlemi uğraşacağız diyerek alacaklar beni içeriye ya dur bakalım ne zamana denk geliyor :)

bende aynıyım abi geçenlerde yol kenarındaki bariyerlerin motosikletlere uygun olmadığını fotolarla belediyeye ve karayollarına dilekçe yolladım ikiside bana öyle saçma sapan bir şey yazmışlar ki biz bu bu konularla ilgileniyoruz size ne hacet tarzı tam hatırlayamadım maili görünce 50 kere okudum bende mi sorun var yoksa doğru mu okuyorum diye:)daha bugünde sanayinin dumanlarını şikayet ettik hala bir gelişme olmadı gece oldu mu göz gözü görmüyor illa bizimkilerin başında bir çoban olacak dürtücen öyle gidecekler yada öyle bir şeyin kafasını yaşıyorlar ki hiç bir şeyin farkına varamıyorlar ben çözemedim daha:)bu konu açıldıktan sonra dikkat ettimde okul servislerinin çoğu aynı durumda hayatımda hiç servisle okula gitmediğim için hiç ilgimi çekmezdi ama

Son düzenleme:
bende aynıyım abi geçenlerde yol kenarındaki bariyerlerin motosikletlere uygun olmadığını fotolarla belediyeye ve karayollarına dilekçe yolladım ikiside bana öyle saçma sapan bir şey yazmışlar ki biz bu bu konularla ilgileniyoruz size ne hacet tarzı tam hatırlayamadım maili görünce 50 kere okudum bende mi sorun var yoksa doğru mu okuyorum diye:)daha bugünde sanayinin dumanlarını şikayet ettik hala bir gelişme olmadı gece oldu mu göz gözü görmüyor illa bizimkilerin başında bir çoban olacak dürtücen öyle gidecekler yada öyle bir şeyin kafasını yaşıyorlar ki hiç bir şeyin farkına varamıyorlar ben çözemedim daha:)bu konu açıldıktan sonra dikkat ettimde okul servislerinin çoğu aynı durumda hayatımda hiç servisle okula gitmediğim için hiç ilgimi çekmezdi ama

Bakanlıklara yaz.O zaman ilgileniyorlar.Bi tarafları tutuşuyo :)

Geri