Filmden ceza yiyordum ki....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ersen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bana güvenmiyorsanız, Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Otomotiv Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın beye güvenmenizi tavsiye ederim adam bu alanda prof. olmuş onada itimatiniz yoksa diyecek hiç bir şeyim yok.

Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Otomotiv Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın, cam filmlerinin trafik kurallarına göre yasak olmasının nedeninin, kazalarda can güvenliğini azaltması olduğunu söyledi.

Film uygulaması yapılan camların kırıldığında “tuz-buz olmadığını” ifade eden Aydın, şöyle devam etti:

“Camlar, araçlarda ‘acil çıkış’ görevi görür ve bu nedenle kırılacağı bir darbe aldığında, camın tamamı küçük parçalara ayrılacak şekilde imal edilir. Bu araçtan çıkışı kolaylaştırır ve kesilmeleri azaltır. Özellikle ‘güvenlik filmi’ olarak satılan film uygulanan camları ise kırıldıklarında tuz-buz olmazlar. Bir kaza sonrası araçtan çıkılması gerektiğinde kırmak da çok zordur. Ayrıca kaza sırasında büyük parçalar halinde kalan cam, keserek yaralanmalara neden olabilir. Filmi camların diğer olumsuz etkisi De gece sürüşünde görüşü azaltmasıdır.”

Aydın, cam filmlerinin güvenlik açısından Tek olumlu yanının ise hırsızların camı dışarıdan kırmak istediklerinde bunu zorlaştırması olduğunu, ancak mal güvenliğinden önce can güvenliğinin geldiğini söyledi.

Bu can güvenliği işi çok saçma geliyor.Polisler can güvenlikleri yok diye yüksek maaş alırlar o zaman hepsinin arabasında olan filmri sökelim maaşlarından 100 tl keselim artık can güvenliğiniz var deriz.

Film falan bahane yeterki ters gitmesinler sana.Tamam filmi anladık can güvenligi falanda renkli camlar niye yasak lazer uygulamaları niye yasak_? amaç bizim canımız değil para kazansınlar kıllık yapsınlar başka bişey değil.

Bu can güvenliği işi çok saçma geliyor.Polisler can güvenlikleri yok diye yüksek maaş alırlar o zaman hepsinin arabasında olan filmri sökelim maaşlarından 100 tl keselim artık can güvenliğiniz var deriz.

Film falan bahane yeterki ters gitmesinler sana.Tamam filmi anladık can güvenligi falanda renkli camlar niye yasak lazer uygulamaları niye yasak_? amaç bizim canımız değil para kazansınlar kıllık yapsınlar başka bişey değil.

Lazer uygulamasında camın dağılmasını engelleyecek bir şey yapıştırmıyorsun diye biliyorum. Yanlışsam düzeltin. Bu konuda bir bilgim yok.

Ben burada Araç camına dağılmasını engellediğini ve herhangi bir kaza anında bizlerin hayati kaybının olmamasından bahsediyorum. Tüv izin veriyorda pois izin vermiyor tartışmasından değil veya poliste varda bizde yok gibi bişiden de bahsetmiyorum.
Polis ceza yazacaksa zaten her türlü yazar. Yeter ki Niyeti olsun :)
Buradaki ana tema Can güvenliği.

Lazer uygulamasında camın dağılmasını engelleyecek bir şey yapıştırmıyorsun diye biliyorum. Yanlışsam düzeltin. Bu konuda bir bilgim yok.

Ben burada Araç camına dağılmasını engellediğini ve herhangi bir kaza anında bizlerin hayati kaybının olmamasından bahsediyorum. Tüv izin veriyorda pois izin vermiyor tartışmasından değil veya poliste varda bizde yok gibi bişiden de bahsetmiyorum.
Polis ceza yazacaksa zaten her türlü yazar. Yeter ki Niyeti olsun :)
Buradaki ana tema Can güvenliği.
Yok Murat abi benim lafım sana değildi :)
Evet lazer uygulamalarında cam dağılıyor yani film gibi can güvenliğiniz yok ondan ceza yazıyorum demeye hakları yok ama malesef ondanda yazıyorlar.
Yaw sanane benim canımdan be memurum kazada ceza direk yazılır zaten rahat ol :D

arkadaşlar benim camlar 4 numara filmmiş yeni ögrendim normalde muayeneden de geçer poliside rahatsız etmezmiş ancak memur abiler ne numaradan anlıyor ne filmden gördükleri yerde yapıştırıyolar cezayı bu arada murat haklısın galiba güvenlik filmi pek mantıklı gelmedi bana

arkadaşlar benim camlar 4 numara filmmiş yeni ögrendim normalde muayeneden de geçer poliside rahatsız etmezmiş ancak memur abiler ne numaradan anlıyor ne filmden gördükleri yerde yapıştırıyolar cezayı bu arada murat haklısın galiba güvenlik filmi pek mantıklı gelmedi bana
1 numara olmasın o camlar_?

Sansli gunundeymissin ersen ;)

oğlanı yanından eksik etmeden devam o zaman :D

bu ara trafiğe bişeyler oluyor, herkes ceza yedim diye konu açar oldu, para lazım devlet babaya sanırım..

katılıyorum bencede :D:D

valla abim bi fenerbahçeli ekip durdurursa arabada ne var ne yok söktürürler demedi deme:)

valla abim bi fenerbahçeli ekip durdurursa arabada ne var ne yok söktürürler demedi deme:)

Sonunda arabayıda alıcaklar elimden :) Söktürdüm filmleri kendimi çıplak gibi hissediyorum alışana kadar güneş gözlükleriyle araba kullanmaya devam :)

Geri