fikri olan paylaşşın...(ilginç arıza)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan webbee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
şimdi arkadaşım kalorifer ve klima benim işim tam adamına geldin....şimdi sağ taraftaki konsol ucundaki kapak var onu sök yani kalorifer radyatörüne bağlanan borular var orda aliminyum onlar.aracı çalıştır ısınsın her iki boruyada bak eğer her iki boruda soğuk ise dışarı cık kaputu ac kalorifer girişlerine bak sıcak ise dışardan boruları sökceksin aliminyum borular tıkalıdır.bikaçkez başıma geldi antifiriz bozulyo orda tam balçık oluşyo.eğer birisi sıçak birisi soğuk ise kalorifer peteği tıkalı,eğer her ikiside sıcak ama sıcak üfürmüyo ise peteği sökceksin peteğin arkasında sıcak soğuk ayırımı yapan klepe var tam kapatmıyodur..bunlara bak ok

Bende aynı sorunla uğraşıyorum kardeş yalnız radyatör kalorifer peteği filan değil termostad değişecek dediler hararet 70 i geçmiyor çok fazla bu sebepten termostad dediler yazlnız su hortumları sıcak . bende anlamış değilim allah kolaylık versin sizin sonuçlarınızı bekliyorum artık o yola başvuracağım

Sorun çözüldü Ariza Bulundu

sevgılı arkadaslar
cankaya opeldekı ahmet kardesımın yanına gıttım sagolsun cok ılgılendı
sorunumu cozdu dıyebılırım soylekı
aracta kalorıfer gırıs cıkıslerı ters cıktı bunlar degıstırıldı ıcerdekı borulara bakıldı 2 tarafada cok sıcak su geldı ancak peteklerde kaldı en son suphelendıgımız olaydan
ancak peteklerı degıstırmek yerıne hem gırıs cıkısı degıstırmek hemde t uctan ufak bır tadılatla sıcak suyu sureklı kalorıferde bırakmayı basardı ve suan yuzde 80 uzerınde verımle eskısınden kat kat sıcak ısıyı aldık
sorunum cozuldu en azından petek degısımıne gerek kalmadı bu sıcaklı 70 derece cıvarında cok ıyı
yazı yazan ılgı gosteren bu servısle tanısmama vesıle olan arkadaslara tesekkuru borc bıırım allah herkezden razı olsun sevgı ve saygılarımla