fikri olan paylaşşın...(ilginç arıza)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan webbee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

webbee

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
ilginç okadar da basit bir arıza...
bırcok arkadasa yardımcı olmama ragmen malesef bır sorunu çözemedim ustalarda dahil
arac vectra kalorıfer cok az ısıtıyor
1 termostat normal
2 kalorıfer peteklerınde sorun yok
3 lpg sıralı sıtem su sıcak sorun yok
4 hersey normal fan acıyor su kaynama noktasında sıcak petek tıkalıymıs gıbı kalorıfer 30 40 derece kadar
5 kalorıferın fanını calıstırmayıp beklersem sıcak gelıyor bır sure sonra ama ılıyor acık olunca
bu arızayı deneyımlı bır kac usta bıle cozemedı ankarada
birisi petek dedi diğer iki usta sadece kaputu karıştırdı.petegı degıstırmek ıstemıyorum cunku emınım saglam...

sımdı....
devırdayım yetersız gelıyor?(benım fıkrım olcturucem)
kalorifer giriş ve çıkış boruları fark edermi ?
petek tıkalı ?
sızın onerılerınızıde beklıyorum saygılar.............

Son düzenleme:
Bir ihtimal sıcak/soğuk ayarını yapan valf vazifesini yapamayıp dışardan soğuk hava alıyor olabilir. Normalde bu ayarı dijitallerde sıcaklık derecesine göre kendisi ayarlıyor, düz çevirmeli kumandalarda ise sıcak soğuk arası bize bırakıyor.

ılgıne tesekkurler ancak kalorıfer gırıs cıkıslerındakı su sıcak gorunuyor boulardada oyle bır valf yok goremedım

Bahsettiğim valf (kapak demek daha doğru olur belkide) içeriye üflenen havanın sıcak veya soğuk taraftan emilmesini sağlıyan bir kapak. Dijital klimalarda bu aparatın hareketini bir motor yardımıyla klima devresi yapıyor. O motorda veya kontrol devresinde sorun olabilir.

öncelikle gecmis olsun

ayni sorunu arkadasin vectrasinda oldu dedigin gibi hersey ok bilgisayara baglaniyor tik yok hersey saglam petek, tesisat en sonunda biz bulduk ama bizdeki sorun ilk basta sicaklik veriyor biraz yol gidince soguk (dikkat etmen gereken fanin sesi nasil ayni devirdemi yoksa düsüyormu eger düsüyorsa) kesinlikle fan motor kömüründe kardes 5 ytl lik olay burda biz tamir ettik simdi polen filtre olan yer varya sileceklerin altida onu al hemen ilerde kapak var altinda kalorifer motoru sök eger cikmazsa silecekleri alman gerekecek biraz ugrastiriyor motorun kömürleri bitmis oluyor hepsi bu haber bekliyorum umarim ayni sorundur

kalorıfere gırıne suyun sıcaklıgı önemli. çok sıcak şekılde gırıyorsa(sıcaklıgı diger hortumlarla karsılastırılmalı) ve devırdaımde ıyıyse sorun ıcerde aramak gerekır. devırdaıme bakmak ıcın yapman gereken. genleşme kabına soldan gıren kucuk ınce bı hortum var onu cıkarıp gaz vermen gereklı. ama devırdaımde sorun olsa o a raba anormalleşir. birde muslugu değiştir bence ama musluk acıyorkı kolorıfer gırış ve cıkıs hortumları sıcak???

fan super ufluyor sorun yok 2 derece bıle yeterlı oluyor
genlesme kabı olayınıda yaptım sorun gorunmuyor hersey normall
ılgınıze tesekkur ederım paylasımlar ıcın sagolun ...

fan super ufluyor sorun yok 2 derece bıle yeterlı oluyor
genlesme kabı olayınıda yaptım sorun gorunmuyor hersey normall
ılgınıze tesekkur ederım paylasımlar ıcın sagolun ...
ben sana neden olduğunu yazmıştım baktırmadıysan onu bilemem

ben sana neden olduğunu yazmıştım baktırmadıysan onu bilemem

Sayın Hocam nedenini bizimlede paylaşırsanız bilgi edinmiş oluruz teşekkürler.

Geri