Fikir veren altın bulsun :)))

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SANCAR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
helikopterim olsa onada tüp taktırırdım. neden dersen kafadan % 40 tasarruf demek . benim kisi omwl marka 2 yıl oldu taktıralı ben yılda 10000 km anca yapıyorum ama nasip olursa 5 sene daha binerim. (97 astra hb)omwl yı öneririm. 2 yıldır ustamın yanına sadece çayını içmeye gittim diyebilirim. hatta filitre değişecekmi dedim. hocam bu omwl marka dedi. başka da bişey demedi. hatta ustam sordu bir tekleme sorunu varmı diye yok dedim. öyleyse paran cebinde dursun dedi ve binmeye devam dedi.

helikopterim olsa onada tüp taktırırdım.

Güzel söz olmuş :)

12000 km'ye gayet güzel taktırılır. Arkadaşlar dikkat edilmesi gerekenleri yazmış zaten. Taktır, bu benzin fiyatları ile arabayı çalıştırsammı çalıştırmasammı, klimayı açsammı açmasammı diye 40 saat düşünmekten kurtul. Kilometre, kişi hesabı yapma. Rahat rahat bin arabana. Zaten göreceksin o 12bin 15-20 bin oluverir. Ama 1 sene sonra satarım ben arabayı diyorsan hiç uğraşma.

hatta filitre değişecekmi dedim. hocam bu omwl marka dedi. başka da bişey demedi. hatta ustam sordu bir tekleme sorunu varmı diye yok dedim. öyleyse paran cebinde dursun dedi ve binmeye devam dedi.

Filtre zamanı benim de geldi. Filtre değiştirmezsek garantide sorun olmuyor mu?

Ark.gibi bende kararsızım,bende yılda en fazla 10 bin yapabilirim,şu benzinlide olsa lpg de olsa,arabayıda uzun süre kullanmayı düşünüyorum inş.min.3 sene kafadan var.
Bende kararsızım,benzinde giderken aracım çok rahat, lpg den korkuyorum tekleme,çekmeme gibi sorunlar yaşarım diye.

Güzel söz olmuş :)

12000 km'ye gayet güzel taktırılır. Arkadaşlar dikkat edilmesi gerekenleri yazmış zaten. Taktır, bu benzin fiyatları ile arabayı çalıştırsammı çalıştırmasammı, klimayı açsammı açmasammı diye 40 saat düşünmekten kurtul. Kilometre, kişi hesabı yapma. Rahat rahat bin arabana. Zaten göreceksin o 12bin 15-20 bin oluverir. Ama 1 sene sonra satarım ben arabayı diyorsan hiç uğraşma.
Aynen öyle ben de aynı düşüncelerden dolayı taktırmaya karar verdim..İzmirde az kullanıyordum.Malum ulaşım kolay özellikle bornovada oturuyorsan..Metro,otobüs,dolmuş..Ama istanbula geldim ve gördüm ki araba altından çıkmıyor...Bir yere giderken düşünüyorum çok yakacak diyee..Klimayı açarken bile düşünür oldum yaaa :)

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim..Atiker taktırdım.İyi bir usta bulduğumu düşünüyorum..Şimdilik bir sorun yok araba eskisi gibi .Simit depo taktırdım..Stepme depoyaa kaldırıldı..Artık köpük sprey diye birşey çıkmış..Lastik patlasa da onu kullanarak belli bir süre idare ediyormuşsun.Brc ile atiker arasında 600 tl fark var..Takan usta her iki markanın da bayisi.Bana brc de atiker de ustası taktıktan sonra aynı, boşuna 600 tl vermene gerek yok atiker takalım dedi.HEr iki markayı takan bir usta bunları söyledikten sonra ben de atikere karar verdim..Kurtlar vadisine bir katkı da bizden olsun dedim.:)))).. Şimdi tepe tepe kullanıyorum..Kullanıcam da..
Darısı lpg si olmayanların başına...Şimdi sızdırmazlık,muayene ,ruhsat işleri kaldıı...En zoru da bunlar..:(

Bende yılda 12000-15000 arası yapıyorum. En az da 15 senedir LPG kullanıyoruz. 2006'ya kadar eski aracımda bana kârı bir adet Vectra B oldu nerdeyse:D

En az %40 tasarruf edersin. 12000km'de ne kadar benzin parası ödüyorsan hesapla artık. Ona göre karar ver. Bana kalırsa yılda 1000km bile yapsanız uzun vadede kârı olacaktır. Eğer aracınızı 1 yıl içinde satmayı düşünmüyorsanız tabi...

Güle güle kullan, iyi yapmışsın. Bir iki ay uyum sorunları yaşayabilirsin moralini bozma. Ayarı ıvır zıvırı yapıldımı tamamdır. Zaten pompaya yanaşınca sıkıntılarını unutuyor insan.

bu zamlardan sonra taktırmamak mümkünmü?

Şimdi herkes taktırıyor yaa..Kesin LPG ye de extra zam yapılır..Nerede milletin talebi var oraya zam yağdırırlar.

Geri