fiat opeli alıyor.....

Al Paciona

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Kas 2008
Mesajlar
2,719
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
49
Siteyi ziyaret et
Ben bir dönem italyada yaşadım ve birkaç şehrinde kaldım.Öncelikle milliyetcilik konusunda gerçekten iyi seviyedeler ve bunu heralanda göstermektende geri kalmıyorlar.Fiat onlat için çok önemli bir marka ve yoldaki 10 arabanın 9 u fiattır.üstelik bizim burada göremediğimiz onlarca fiat modeli var.

italyanların çoğunlukla lüks araca binmezler.çok sınırlı sayıda mercedes bmw gibi modelleri görebilirsiniz. yollarda takım elbiseli, tuvaletli kadınları mobilet yada bisikler sürerken görebilirsiniz.hem çok şık giyinirler hemde şu ufak motosiklerlere bineler.bunun birkaç nedeni var tabiki.öncelikle ekonomik olması ve yollarının dar olması.

İtalya derin tarihi itibari ile bizim geçmişimiz kadar geniz bir tarihe sahiptir.ve o tarihi dokuyu korumayı bildileri gibi bunu turizm açısındanda gelir olarak kullanmayı başarmışlardır.bunun gibi nedenlerledirki yolları dardır.hatta çoğu araç yollarda hep vuruk kırık olarak gezer.hep küçük arabaları ve mobiletleri tercih etmelerinin nedenlerinden birisi sanırım bunlar.

Ekonomik olması ve uzun ömürlü olması (onlara göre yeteri kadar uzun) fiat markayı tercih nedenidir.zaten dünyada hiçbiryerde bizdeki gibi pahalı değidir araçlar ve yakıtları. eğer sıfır km araba alıyorsanız ve 3-4 yılda bir araç değiştiriyorsanız fiat kimseyi üzmez ve yolda bırakmaz.gayette memnun bırakır.üstelik son dönemlerde özellikle geliştirdiği dizel motor teknolojisi ( 1.3 multijet ve cdti gm ve fiatın ortak çalışmasıdır) hayli rağbet görmektedir.uzun lafın kısası bazı değerlerinden ödün vermek zorunda kalabilir opel.çünkü mental olarak 2 farklı anlayışa sahip kültürlerin arabaları.almanların bir aracı yaparken verebildikleri ve beklentileri ile italyanlarınki birbirinden çok farklı.

Fiat yakında avrupanın aydın doğanı gibi herşeyi alıp tekel olmayı başarabilir:D
 

Burak_61

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Mar 2009
Mesajlar
428
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Siteyi ziyaret et
bence cok gereksiz cidden öyle bişi olursa eski kasa opeller değerlenir :D:D
 

burock2000

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Şub 2007
Mesajlar
1,521
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Abartıyorsunuz, marka fanatikliği yapmaya gerek yok. En az arıza yapan otomobil markaları sıralamasında fiat opelden önde. Bravo kullandığım için söylemiyorum astra hastasıyımdır ve eskiden beri opelciyimdir. Bravo almamın nedeni bu sefer gerçekten başarmış olmaları ve motor seçeneğidir.

Fiat'ı hala tofaş sananlar var aramızda. Yada astranın kalitesi ile albeanın kalitesini kıyaslayan. 2. nesil common rail dizel teknolojisini fiat buldu ve common rail araçlar bu teknolojiyi kullanıyor.

Opelde fordda vw'de bir abs sorun yaratsa suç bosh'un olur ama fiatta aynı arıza çıksa " fiat değil mi hemen arıza çıkardı" denir. Alman arabalarının arızaları hoşgörülür, araba işi şans işi denir. Ama fiatın oldu mu fiat değil mi ne beklenir ki denir dökülüyor denir. 1 senedir çok şükür hiçbir problemim yok arabamda.

Fiat opeli alırsa tasarım tarzını değiştireceğini sanmam. Fiat grup sadece fiat otomobil değil. Bunun alfa romeosu lanciası ferrarisi maseratisi var. Normal punto ile maseratinin alakası var mı, yok. Opelin de çizgisini pek bozmazlar. Belki bir arkadaşın da dediği gibi italyan çizgileri taşıyan yeni bir opel çıkabilir. Belki güzel de olur.

Ön yargılarınızı kırın. "fiat mı, asla" yada "opel benim için bitmiştir, at arabasına para vermem " tarzı yaklaşımları mercedes kullanıcıları " opele para vermem " dese hoşunuza gider mi ?

Kimi demiş, opel opeldir diye. Evet opel opeldir ve kendini pek bozmaz. Motor teknolojisi olarak da iyi olur. Belki italyanlar da daha dolu iç kabin tasarımında ilerler ( Bravo hariç :D:D )
 

O.A.G

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
4 Şub 2009
Mesajlar
1,966
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
yav abiler etmeyin eylemeyin bizim gibi büyük bir markanın catısı altına giriyorsunuz:Ddaha ne istiyosunuz?:D
anlamadım gitti yahu:D
 

hakan_yucel

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
1 Ara 2007
Mesajlar
1,950
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
öyle bişey olcağını hiç sanmam ama olursa da dahada opel almam:D
 
Üst