Fiat, Chrysler'ı aldı

kaderaniz

Kayıtlı Kullanıcı
07-Antalya
İtalyan otomobil devi Fiat 2009 yılında batmaktan kurtardığı Chrysler'ın hisselerinin tamamını satın aldı. Fiat'ın olmayan yüzde 41.5'lik pay 20 Ocak itibarıyla İtalyan şirkete geçecek. Satın almanın bedeli 3.65 milyar dolar olarak açıklandı.

Fiat Chrysler'ın tamamını aldı - Hürriyet EKONOMİ

Mercedes ile birlikte çalışıyor biliyordum Chrysler'i bu kadar düşeceğini beklemezdin. Helal olsun Fiat'a :D

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Adamlar da demek ki para var. Birde ürünlerini satıyorlar. Ama fiat gerçekten çalışıyor yerinde sayma yok adamlar da.

Mercedes ile birlikte çalışıyor biliyordum Chrysler'i bu kadar düşeceğini beklemezdin. Helal olsun Fiat'a :D

düşeceğini derken :D fiat ferrarininde sahibi :)

Adamlar da demek ki para var. Birde ürünlerini satıyorlar. Ama fiat gerçekten çalışıyor yerinde sayma yok adamlar da.

Abi bana göre Fiat diğer akrabaları olan Alfa Romeo , Ferrari , Lamborghini gibi markalarının yanında benim gözümde İtalyanların Şahini gibi bir şey. Adamlarda ne tip var ne motor var nede donanım var. Satış yapmalarındaki avantaj ucuz ve ekonomik olduğu için.

Abi bana göre Fiat diğer akrabaları olan Alfa Romeo , Ferrari , Lamborghini gibi markalarının yanında benim gözümde İtalyanların Şahini gibi bir şey. Adamlarda ne tip var ne motor var nede donanım var. Satış yapmalarındaki avantaj ucuz ve ekonomik olduğu için.

İşte bize böyle araçlar lazım ekonomik ve ucuz olacak öde öde Almanın arabasına imansız yedikçe yiyor ama doymuyor kardeşim ya.

İşte bize böyle araçlar lazım ekonomik ve ucuz olacak öde öde Almanın arabasına imansız yedikçe yiyor ama doymuyor kardeşim ya.

O yüzden Japon arabalarına kaydım bende. Honda Civicler yada Japon Mercedesi Mazdalar ucuz olsa gidip alıcam :D

valla toyota vardı 9 lt altında yakmıyordu :D eni vectramda 9 lt yakıyor safranboluda aynı yani :D

Bana kalırsa crysler i almadı fiat..Farketmediniz mi, araçlarına?Yani fiat ın ''en büyük fiat '' diye reklamını yaptığı freemont, bildiğiniz crsyler in jipi...Amblemi değişik..Yine fiat grubun markalarında Lancia da, Crsyler 300C nin aynını lancia Thema diye piyasaya sürdüler...Hatta voyagerin aynını da SUV aracı olarak lancia piyasaya sürdü...Zaten fiat 1.3 motorla anlaşmaları biliyorsunuz GM in..

Bana kalırsa; crysler,Chevrolet,Saab,Cadillac, GMC gibi GM markalarını tek çatı altında toplamak ve daha kolay irade edebilmek için verilmiş bir karar...Yine forumumuzda başka konuda değindiğim gibi Fiat ın sx4 ü mokka trax suzuki nin ssangyoug un birbirine %50 den fazla benzeyen araçlarını örnek göstermek bu tezimi bana göre doğruluyor...Fakat gelin görün ki; Türkiye'de insanların beynini yıkama ve algılarını yönlendirme hat safhada olduğu için; haber organları bazılarının lehine bu işi yürütüyor...Örn vw her yerde çok satsın diye testlere, belediyelere, şirketlere vs ha bire araba veriyor....Aslında çok sattığı falan yok ha, yani dua etsin Türkiye kitlesine...

Bir düşüncem de şu ki; bana göre GM fiat'ı ya da lancia yı satın aldı..(en azından söz sahibi hisselerde GM dir..)Neden derseniz; GM bir ara bütçe sarsıntısı yaşamıştı...Yani iflasın eşiğine girmişti..İşte risk alıp bu firmaları satın aldıysa eğer, bu yüzden ekonomik olarak sarsıntıya girmiş olabilir...Tıpkı vw in seat ve skoda yı satın alırken yaşadığı gibi...Bunu gizlemeye uğraştılar ama haberleri takip etmiştim...

Kısaca araba markasının yüzde 80'i Amerikaya bağlı. Çünkü aslında GM bir Amerikan markasıdır. (:

Geri