fazla yakma sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ibodayi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ibodayi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar iyi geceler benim fazla yakma la ilgili bi sorunum var
bundan yaklasık 15 gun once opel astra classic 3 1.6 115 sıfır bi arac aldım
forumlara baktıgımda ve kullanan arkadaslara sordugumd sehir içi 11 lt yakar dediler bende daha dune kadar hep 11.6 ve 11.7 litre yakıt tuketimini gördüm sehir içi trafik cok yogunken ama dun yol bilgisayarını kurcalarken yanlıslıkla tuketim ve ortala ama hız yazan verileri sildim sonra yakıt tuketimi 7 lt ye dustu ve surekli yukseldi 18 lt falan oldu bugun de 14 15 lt arasında gdisp geliyor birden bıra araca ne ooldu boyle merak ediyorum bilgisi olup beni aydınlatan olursa sevinirim şimdiden tesekkür ederim

arac daha yeni oldugu için ortalamayı zamanla ayarlıcaktır.benim aracım 7 binde.ortalamam 9,8..

ilk aldıgımda kurcalarken bende sıfırlamıstım.benim 18 19 lt gösteriyordu :D ama zamanla inecektir.

arac daha yeni oldugu için ortalamayı zamanla ayarlıcaktır.benim aracım 7 binde.ortalamam 9,8..

ilk aldıgımda kurcalarken bende sıfırlamıstım.benim 18 19 lt gösteriyordu :D ama zamanla inecektir.
insallah daha yeni oldugu için cok yakar dediler de ama bilgisayar la oynayınca 17 a8 litrelere cıkması kafamı bulandırdı biraz cevap içinde tesekkür ederim

insallah daha yeni oldugu için cok yakar dediler de ama bilgisayar la oynayınca 17 a8 litrelere cıkması kafamı bulandırdı biraz cevap içinde tesekkür ederim

aracınız hayırlı olsun forumada hosgeldiniz.bu arada bu arac gercekten cok yakıyor.eger sürekli sehir içi kullanıyorsanız ortalamanın 9lt nin altına inmesini beklemeyin..

keyifli forumlar..

astra 3 galiba H kasa oluyor.Öncelikle hayırlı olsun,bende astra H sahibiyim,yalnız beim yol bilgisayarında yakıt tüketimi km/L olarak gösteriyor.Yani 1 litre ile kaç km gidiliyor olarak.Bende daha önce vectra B de ki yol bilgisayarında 100 kmde kaç litre yaktığını gösterdiği için yükseldikçe şaşırmıştım ama durumu anlayınca yükselmesinin iyi olduğunu farkettim.Yani eğer sizin göstergede km/L gösteriyorsa ne kadar yüksek o kadar iyi :)

Ayrıca aracım astra H 105 hp enjoy,easytronic.Uzun yolda yaklaşık 6,8 L - 7-.1 L lpg tüketimi var.Şehir içi trafikte 8.5L - 8.7L arası tüketim.Aşırı trafikte bile sizin benzinde 7litreden fazla olmaması gerek diye düşünüyorum ;)

aracınızın anlık tüketimini sıfırlayınca vede dur kalk yokuş çıkma vs yükselir ama 100km ye gelince işte sizin ortalama sağlıklı yakıt veriniz odur.
bu kullanmaya bağlı yani kısa mesafe dur kalk trafik vs, kafanıza takmayın

Ayrıca aracım astra H 105 hp enjoy,easytronic.Uzun yolda yaklaşık 6,8 L - 7-.1 L lpg tüketimi var.Şehir içi trafikte 8.5L - 8.7L arası tüketim.Aşırı trafikte bile sizin benzinde 7litreden fazla olmaması gerek diye düşünüyorum ;)

Fabrika verileri bile 8 lt nin üzerinde iken siz nasıl aşırı trafikte 7 litreden fazla olmaması gerek diyorsunuz onu anlayamadım??..ve hatta keske 8 olsa.ben kendi aracımda 9 un altına inecegini hayal olarak düşünüyorum. ;)

arkadaslar cevaplar için tesekkür edrim insallah duser diye dusunuyorum yakıyor ama araba gercekten bana kayif vermeye basladı guzel arabaymıs :)

Geri