fazla basınca aku lambası yanıyor

ariletisim

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar mergaba seyır halınde fazla basınca aku lambası yavs yavs yanmaya baslıyor
sorun akudenmı sarz dınamosundanmı

şarj dinamosuyla akü meseleleriyle çok kafa yordum!! büyük ihtimalle sorun şarj dinamosunda (akü şarj etmediği zaman ışığı yanar buda demek oluyorki dinamo şarj üretmiyor yada çok az üretiyor.)

Şarj dinamasundan aküye gelen kablolardada hata olabilir kabloda erime, oksitlenme, yanmada olabilir. Belkide dinamoda hiç birşey yoktur. elektrik işi bu bilemezsin ne olacağını bence hemen yarın elektrikçine gitmelisin bu işler tehlikeli.

tşk bir gidem

Sarj dinamosundada büyük ihtimal aksam farlar ve teyp acıkken sen bir dene bakalm farlar sönüklesip teyp kapanacak mı.

Şarj dinamosu konjektörü gitti - gidiyor deviri yükseltince fazla şarj ediyor, acil kontrol edilmesi lazım yoksa birde akü gidebilir.

arkadaslar merhaba onceden bılya degıstıydım sagolsun bızım cahıl elektrıkcı bılyayı sokememeıs ustten vura vura alttakı srgıyı cızmıs mengeneyede gobegı sıksıtırmıs halıyle oda yatagı bozmus surte surte bız sokunce anladık adamınan tarıştık bastık fırcayı cıkıntı orjınal bıdene 120 amper boch aldım kayserıden kurtardık....

Aman kardeş buna çok dikkat et. Benim araçta da aynen akü lambası hafiften hafiften yanıyor daha sonra düzeliyordu.
Geçen gün yolra giredken yol göstergesinde şanzıman hatası var diye yazdı ve araç kendini istop etti ve çalışmadı bir daha.....
Daha sonra baktık ve anladıkki dinamonun içindeki tel kopmuş. Akü şarz etmiyor. Ancak Allaha şükür ki merkezdeyken yolda kaldım....
Siz siz olun aküye dikkat edin.......

Geri