farları boyadım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan astroid
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bekliyoruz daha fotoları :D

Dostum fotolari bekliyoruz.Bence hava sartlarindan dolayi boya dökülecek.Ben baska yerde denemistim.Sonuc hazla uzun ömürlü degil...

Ben de Astra' mın farlarını siyaha boyamıştım ancak bir farı da feda etmiştik çatlatıp...

Farın bağlantı yerleri ısı tabancasıyla ısıtılarak cam çıkarılıyor. Daha sonra ayna boyanıyor ve iyi bir silikonla cam tekrar yapıştırılıyor.

Bu ısıtma işlemini, şaka değil, microdalga fırında yapanlar da var ancak o fırında tekrar yemek ısıtılır mı onu bilemem.

Bu işlemi yaparken bazı riskleriniz var.

1) Isıtma anında cam çatlayabilir.
2) Aynanın her tarafı boyanırsa ışık dağıtma özelliği kaybolur.
3) Cam iyi yapıştırılmazsa içine su alır veya buhar yapar.

makinamı bozuldu yoksa.

TheOne' Alıntı:
Ben de Astra' mın farlarını siyaha boyamıştım ancak bir farı da feda etmiştik çatlatıp...

Farın bağlantı yerleri ısı tabancasıyla ısıtılarak cam çıkarılıyor. Daha sonra ayna boyanıyor ve iyi bir silikonla cam tekrar yapıştırılıyor.

Bu ısıtma işlemini, şaka değil, microdalga fırında yapanlar da var ancak o fırında tekrar yemek ısıtılır mı onu bilemem.

Bu işlemi yaparken bazı riskleriniz var.

1) Isıtma anında cam çatlayabilir.
2) Aynanın her tarafı boyanırsa ışık dağıtma özelliği kaybolur.
3) Cam iyi yapıştırılmazsa içine su alır veya buhar yapar.

ısıtmak için ekstra çabaya gerek yokki kısa ve uzun farları bi süre yanık bırakıyorsun sonra camı sökebiliyorsun. ışığı yansıtması güzel fazla bozukluk yok, camı yapıştırmak için 2 tüp sıvı conta kullandım sudan eser yok.

bu arada ilgilenen arkadaşlar!! fotoğraf makinesi arkadaşta getirsin hemen çekip ekleyecem siteye!!

ışığın ısısıyla cam açılabildiyse bu pek iyi değil... Demekki geceleri herhengi bir sarsıntıda far camının düşme tehlikesi var... Her neyse sonuç olumluysa problem yok...

Benim Astra' da böyle olmuştu...

gsi2gy0.jpg

ben farı nasıl ve ne boyasıyla boyadın anlamadım

ya beyler bn yeniyim buralarda daha... bişe sorcam...
şu resim ekleme işi var ya, neden benim eklediklerim yukarıdaki gibi sadece yazı olarak( internet adresi) çıkıolar... bn resmin tam olarak görüntülenmesini istiorm???
yardımcı olursanız...

zafim2002' Alıntı:
Dostum fotolari bekliyoruz.Bence hava sartlarindan dolayi boya dökülecek.Ben baska yerde denemistim.Sonuc hazla uzun ömürlü degil...

:kop:

Geri