konuyu saptırmak istemiyorum ama izin verirseniz başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum.bu farların içten buğu yapması zaten astra'nın başlı başına bir sorunu.ben bunun üzünden servise gitmiştim ilk başta farları söküp kenarlarına siyah silikon çektiler işe yaramadı dolayısıyla arabam garanti kapsamındayken farların ikisinide değiştirmiştim.aradan 4-5 ay geçti bir şey yoktu sonra durum yine aynı.bir arkadaşım tavsiye etti farların arkasında (radyatora yakın tarafında) le şeklinde 10-15 cm uzunluğunda hortum var bunların içinde özel süngerler olması gerekiyor dedi.bu süngerlerin özeliği ise motordan gelen sıcaklığı farın içine salmıyor ve ısınan farın hava almasını sağlıyormuş.denemeye karar verdim biraz sertçene bir süngerden hortum genişliği yuvarlak tabi ve 1cm uzunluğu kadar kesip süngeri hortumun içine yarleştirdim inanmayacaksınız bir seneye yakın hiç buğulanma olmadı.sonra yine başladı tekrar süngeri değiştirdim ok.bakıyorum bu günlerde yine yapıyor malum bizimki uyduruk bir sünger olduğu için ikide bir değiştirmek gerekiyor.böyle sorunu olan deneyebilir.saygılar...
Son düzenleme: