farlarda dalgalanma

emrebulbul

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar merhaba,farlarda,yol bilgisayarında,tavan lambasında araç rolantıde çalışırken dalgalanma var.Gaz verince biraz kesilir gibi oluyor ama hala devam edıyor.rolantıde daha bariz bir şekilde belli oluyor.Son 1-2 haftadır boyle.Aküm 6-7 aylık.Neden kaynaklı olabilir acaba ? şarj dinamosu geliyor aklıma ama ,komple değiştirmeyede gerek olmadıgını dusunuyorum.

sorun ya akü yada şarj dinamosu yada şarj dinamosu konjektörlerinde bir elektirkciye ölçtür

sorun ya akü yada şarj dinamosu yada şarj dinamosu konjektörlerinde bir elektirkciye ölçtür

arkadaşında söylediği gibi %80 şarj dinemosundaki konjektörden yapar.

sağlam ise aracın -kutuptan iyi akım alamıyordur. motor ile kaborta arasında bir kablo çektirirsin. akünün - kutup başının devamında 50 cm ilerisinde kaportaya bağlanan noktayı kontrol edebilirsin. oksitlenme veya bir gevşeme oluşmuş olabilir.

Aynı durum benim araçtada oluyor, konjektör yada (-) kutup bağlantısından şüpheliyim.

- kutup ısınıyorsa olabilir. Şarj dinamosu konjektörü de olabilir. - kutubu söküp kontrol edin, akü asit kaçırmış oksitlenme yapmış olabilir.

- kutup ısınıyorsa olabilir. Şarj dinamosu konjektörü de olabilir. - kutubu söküp kontrol edin, akü asit kaçırmış oksitlenme yapmış olabilir.
kutubun ısımasının boyle bıseye neden olmasının mantıgı ne acaba ? cunku ılk calıstıgında dalgalanma o kadar olmuyor ancak,bellı bir sure gittikten sonra (ısınınca) daha cok yapmaya baslıyor.

dinamoyu ölçtürmenizde fayda var

Tüm fanı arka rezistanı açın ışıkda kısılma varsa sorun şarj dinamosu kolektöründe
bu arada şase kaplolarına bakın...dediğim gibi akımı ölçtürün

arkadaşlar merhaba,farlarda,yol bilgisayarında,tavan lambasında araç rolantıde çalışırken dalgalanma var.Gaz verince biraz kesilir gibi oluyor ama hala devam edıyor.rolantıde daha bariz bir şekilde belli oluyor.Son 1-2 haftadır boyle.Aküm 6-7 aylık.Neden kaynaklı olabilir acaba ? şarj dinamosu geliyor aklıma ama ,komple değiştirmeyede gerek olmadıgını dusunuyorum.

bu konuyu incelersen bulursun büyük ihtimalle

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=92176

Geri