Farlar hakkında bir soru ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan unident
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

unident

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Öncelikle Herkese Merhaba,

2009 Model Opel l Astra H Cosmo sahibiyim.

Park lambalarını beyaz olarak değiştirmiştim o şekilde epey kullandım 1 hafta önce park lambalarını koyu sarı yapmak istedim ve değiştirdim.

Bugün durup dururken sol mercek farım eflatun mor tarzı yanmaya başladı.

Park lambası değişimi ile bir alakası olabilirmi yada neden yapar sol farım 2-3 ay önce komple değişmişti kırıldığı için eskime gibi bir durumda söz konusu değil serviste değiştirmiştim götürsem garanti kapsamına girermi ?

ne park ampuluyle nede farınızla alakalı xenon ampulunuzun ömrü doluyor D2S 4300K Osram ampul üzerindeki

ne park ampuluyle nede farınızla alakalı xenon ampulunuzun ömrü doluyor D2S 4300K Osram ampul üzerindeki

Dediğim gibi komple kasayı 3 ay önce değiştirdiler cam çatlamıştı acaba aynı ampulümü kullandılar ?

Umarım dediğin gibidir konuyla ilgili servise danışacağım.

Cam çatlamasına sanmıyorum ampulu değiştirsinler xenon ampulu normal ampul gibi 10-20 liralık birşey değil maalesef servis fiyatı 200tlden yüksektir..

Cam çatlamasına sanmıyorum ampulu değiştirsinler xenon ampulu normal ampul gibi 10-20 liralık birşey değil maalesef servis fiyatı 200tlden yüksektir..

Dışardan alsak ampulü kendimiz değiştirebilirmiyiz ? Parkları bile değiştirirken çok zorlanmıştım bu arada ikisini birden değiştirmem gerekiyor sanırım renk farklılıkları olmaması açısından ? ayrıca önereceğin bir marka veya farklı birşey varmı yoksa gene aynı ampullerden mi alıp takayım 4300 lük ossram ?

hep böyle pişti oluyor bu işler, park ampulü ile xenonun ampülün alakası yok. sadece şans işte denk gelmiş...

xenon ampülde tek değişim tavsiye edilmiyor ampül değişimini aynı anda sağ sol olarak yapın. zaten ampül değişimi için tampon inmişken 2sini değişmek en mantıklısı. 2 hafta sonra diğeride renk değiştirirse işçilik tekrar verilmez... osram 200 tl civarı tanesi, philips yan sanayi 6000 likler var (cakma) tanesi 80 tl civarı 85122 olarak geçiyor kodu. ben 3 senedir kullanıyorum.

hep böyle pişti oluyor bu işler, park ampulü ile xenonun ampülün alakası yok. sadece şans işte denk gelmiş...

xenon ampülde tek değişim tavsiye edilmiyor ampül değişimini aynı anda sağ sol olarak yapın. zaten ampül değişimi için tampon inmişken 2sini değişmek en mantıklısı. 2 hafta sonra diğeride renk değiştirirse işçilik tekrar verilmez... osram 200 tl civarı tanesi, philips yan sanayi 6000 likler var (cakma) tanesi 80 tl civarı 85122 olarak geçiyor kodu. ben 3 senedir kullanıyorum.
konu ile ilgili yardımcı olabilecek bir bilgiye sahip değilim fakat bu mesaj ilgimi çekti. ampül değiştirmek için astra h da tampon inmesi mi gerekiyor. çok mantıksız geldi. yolda ampüller kesse sanayiye gitmeden yedek ampülü takamıyormuyuz?

konu ile ilgili yardımcı olabilecek bir bilgiye sahip değilim fakat bu mesaj ilgimi çekti. ampül değiştirmek için astra h da tampon inmesi mi gerekiyor. çok mantıksız geldi. yolda ampüller kesse sanayiye gitmeden yedek ampülü takamıyormuyuz?

mantıklı mantıksız maalesef xenonlu farlarda tampon iniyor, halojenlerde servis deliğinden değişiyor... kanıtlamak gerekirmi bilmem :D

http://recep76.blogspot.com/p/hella-orjinal-mercek-xenon-balastlar.html

linkteki resimlerden üstten 3. deki resimde ampulün yuvası görünüyor orayı kapatan kapakta 3 adet civata var... sökmek için tampon iniyor...

Son düzenleme:
bence 4300k değerini değiştirmeyin o değer arttıkça her ne kadar beyaza ve mavi renge yaklaşıp daha hoş görünsede ışığın rengi aydınlatma gücü azalıyor özelliklede yağmurlu,karlı,sisli havalarda.. Benim tavsiyem 4300lük çin malı ampul olurdu aynı osram philips gibi yıllarca gidiyor.. Çift fiyatı 4te birine gelir hatta yurdışından alırsanız çok daha ucuza gelir

http://www.ebay.com/itm/2-HID-Xenon...pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr mesela 9.5 dolara kargo dahil 2 ampul

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu zenonlar pahalımı böyle sadece ampul değiştirecek arkadaş.Aynı orjinali dışardan bulamazmı arkadaş.200 tl bana çok geldi baya.Baya dertli işmiş bu zenon.Bu arada benim farlarında ayakları kırılmıştı tutmuyordu bende depo farlardan taktırdım
yanlız bişey dikkatimi çekti öncekiler valeoydu ondada çok iyi aydınlatma alamıyordum.Depoyu takınca çok bişey farketmedi yaklaşık olarak aynı.Geçen osram nightbreaker plus aldım h7 kısalar için.Aydınlatma baya arttı eski ampullere göre ama bu farların içindeki ampul önüne gelen şapka gibi parça ışığı azaltıyor gibi.Bu valeo farlardada aynımıdır.Buna bi ayar yapılabilirmi.Osram NB plus almak isteyen varsa Ankara'dan ben çiftini orjinal kutuda 35 tl ye aldım yeni.Genelde 45-55 tl arası piyasada.Adresini verebilirim aynı fiyattan verir büyük ihtimalle

Geri