• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Far Ampülü Değişimi İçin Tampon Sökmek

seriklimustafa

Kayıtlı Kullanıcı
32-Isparta
Kusura bakmayın arkadaşlar. Tekrardan konu açtım. İnsignia B, halojen far ampülü değişimi için tampon sökülmesi gereklimi. Kısa far kapağının üstü açık. Ama uzun far kapağının üstü %50 açık. Youtube'da bir videoda bizim araçların ampül değişimi için tampon sökülmesi gerekiyor diye video çekilmiş. Video bana absürt geldi. Bana kalırsa ufak elli, becerikli birisi bu işi yapar. Bilgisi tecrübesi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden saygılar.

Eğer eliniz çok büyük değilse ve biraz esnekseniz, davlumbazın içindeki plastik korumayı hafifçe aralayarak veya motor içinden hava filtresi kutusunun çevresini biraz rahatlatarak ulaşmanız mümkün olabilir. Tamponu indirmek son çare olmalı. İnce yapılı bir elin oraya girmesi işi çözecektir diye düşünüyorum. Sonucu paylaşırsanız diğer arkadaşlar için de referans olur.

Bugün uzun//kısa bütün ampüller orjinali ile değişti. Usta arkadaş 5 dakikada herşeyi halletti. Tampon sökmek şehir efsanesiymiş. Halojen far ampüllerinin Uzun//Kısa hepsi H7 imiş. Bende bütün ampulleri Osram H7 Almanya üretimi taktım. Valla ne yalan söyleyim; Tampon sökülebilir diye duyunca biraz korkmuştum. Kusura bakmayın, sizinde vaktinizi aldım.. Akşam saat 22:00 gibi yeni taktığımız ampulleri bi deneyeceğim. Herkese saygılar.

• Beğen
Tepkiler: OKANCAANNN
Bugün uzun//kısa bütün ampüller orjinali ile değişti. Usta arkadaş 5 dakikada herşeyi halletti. Tampon sökmek şehir efsanesiymiş. Halojen far ampüllerinin Uzun//Kısa hepsi H7 imiş. Bende bütün ampulleri Osram H7 Almanya üretimi taktım. Valla ne yalan söyleyim; Tampon sökülebilir diye duyunca biraz korkmuştum. Kusura bakmayın, sizinde vaktinizi aldım.. Akşam saat 22:00 gibi yeni taktığımız ampulleri bi deneyeceğim. Herkese saygılar.
Şöyle aslında tampon sökülüyor bunu güvendiğiniz ustaya yaptırabilirdiniz ben öyle yapmıştım. Ama işin amatörü yani opeli tanımadığım için donanım olarak ilk defa opele binmiştim. Şuan %100 uyumlu orjinalleri var zaten 6 yıl önce yoktu :D çok şanslısınız. Muayne kısmını düşünün bununla ilgili güncel bir yasa vardı iyice araştırın eski ampülleri ne olurne olmaz atmayın.

Geri