Fan kayişi ve gergi bilyasi

abdullah07

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Mrb. Konu formda aradim ama bulamadim. Bu yüzden yeni konu açmak zorunda kaldim:( vectra gls 2.0 aracim ile seyir halinde iken içeriye yanik kokusu geldi ve hemen durdum kaputu açtim fan kayişinin oradan çok az duman geliyordu bekledim ve devam ettim. Yaklaşik 10 km sonra tekrar koku geldi hararet 90 di kaputu açtiğimda kayişin tamamen koptuğunu ve gergi bilyasinin dağildiğini gördüm. 200 tl kurtarici aldi sizce geriye ne kadar masraf kaldi yani kaç liraya mal olur aracim şu an özel serviste yardimci olursaniz sevinirim

15 mayıs 2010 günü aynı olay başıma geldi kasko çekti aracı.gergi bilyası yuvasından komple koptuysa kayış dahil ustalık falan vanda 250 liraya mal oldu...

daha bugün değiştirdim. gergi bilyası+kayış=35 TL. (corsa c)

bılya 15. kayıs 25. ama vectra b de kayısı degıstırmek ıcın motor kulagı felan sokulecek bıraz ugrastırır 30-40 lırada işçilik olabılır

Arkadaşlar ben bu hafta trigeri değiştirdim. usta arabayı toplarken alternatör gergi bilyesini acil olmasada değişmemiz gerek dedi. oanda ilçede bulamayız diye o şekilde taktık. şimdi kafam oraya takıldı, araba çalışırken sanki ordan zırıltı geliyor. birdahaki yag değişimine gidince değişmeyi düşünüyorum (tekrar sanayi ye gitmek istemiyorum). acaba bu sürede sorun çıkarmı, bu bilyaya WD-40 sıksak faydası olur mu

Geri