Fan calismiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fætih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fætih

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar benim ufakliga nazar degdi sanirim.
Sorunu ilk bayramda anladik sogutma kabinda su kalmamis ancak arac hic hararet yapmadi.
Suyu tamamladim ustaya falan gosterdim conta gitti diyordum ama ne yagda bi anormallik nede aracta sabah ilk calistirmada patir patir ses nede egzozsta beyaz duman atma.
Bi yerde kacak var ama kucuk oldugu icin bulamadik diyorduk istanbula gelince araca antifiriz koyariz salar bi yerden derken bugun isten donerken araba 110 dereceye cikti harareti 100 civarina dustu ve bu arada gitti geldi bende fana baktim fan sesi falan yoktu cunku arabada hic. Abimi aradim oda kaloriferi ac fani manuel olarak calisir dedi fan yine calismadi simdi sorum su bu arabanin fanimi arizalidir yoksa musur arizali olursa kaloriferi acsakta fan calismazmi ?
Sigortasi atmis olabilir ona bakamadim ama siyiracam az kaldi.
Arac 206 1.6 xt

Fatih geçmiş olsun.
1- Araçta yeterli seviyede su olmazsa fan çalışmaz, ibre yükselmez, kalorifer sıcak üflemez.
2- Hararet yükseldiğinde kaloriferi açmamızın faydası soğutma sisteminin ısısını düşürmek bir nevi by-pass yapmak içindir. Yani kaloriferi devreye almakla fan çalışmaz.
3- Aracın harareti 110 dereceye kadar çıktığına göre araçta ibreyi oynatacak kadar su var demektir.
4- Fan çalışmamasının olası nedenleri; sistemde yeteri kadar su yoktur. Sigortası atmıştır. Elektrik bağlantısında (fişlerde) oksitlenme veya kopma vardır. Müşür arızalıdır. Fan motoru arızalıdır. Fan rezistansı arızalıdır.

Unuttuklarım varsa arkadaşlar tamamlar.

Radyatör tıkandı ise fan çalışmaz Fatih.

Yarin ilk isim fana direk elektrik vermek olacak calisirsa fan saglam oluyor. Sogutma suyu tam suanda sikinti yok. Radyatore elimle baktigimda tamami sicak yani tikaniklikta gozukmuyor. Musur yada fan resistansinda sikinti cikartiyomus genelde pug forumlarinda okudugum kadariyla. Bilgisayara baglatacagim yarin ordada arizayi gosterebilirmis ariza lambam yanmiyor ama bakacagiz artik.

Devirdaimden su kaçağı da olabilir 156da başıma geldi devirdaim değiştim bitti kaçak :)

yiğit kaçak yok sanırım araçta çünkü fan açmayınca 110 derecede su buharlaşıyor.
fan neden çalışmıyor çözemedim.
[MENTION=16203]savas[/MENTION] savaş abi bende yeni öğrendim kalorifer çalışınca aracın radyatör fanıda çalışırmış :D benimki çalışmıyor su full havasını aldım fanın çalışmama sebebi ya sigortası gidik. ya rölesi bozuk. hararet müşürüde olabilir. en sonra fan motoru. fan motorunu aküden kablo çekip deneyeceğim. çalışırsa 3 seçenek kalıyor onlarda maliyetli değil zaten...

Geri