fan çalışınca sönen arıza lambası....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan freedige
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

freedige

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar.
iki gündür aracımda arıza lambası yanıyor. yalnız araç rölantide çalışırken radyatör fanı devreye girdiği zaman ışık sönüyor. birde iç ısıtma fanını çalıştırınca sönüyor. nezaman fan dursa tekrar yanıyor. yolda giderken ise hiç sönmüyor fan açmış bile olsa.
daha önce karşılaşmış yada neden olduğuna dair fikri olan arkadaşlar yardım edebilirmi.
fan çalışınca yansa anlarım fanda bir sıkıntı vardır derim. ama tam tersi fan çalışınca sönüyor lamba. araştırdım bulamadım forumda. şimdiden teşekkür ederim.

Fazla sarj olabilir, konjektör arızasıfır, ölçerek görebilirsiniz

ölçme işlemini nasıl yapmam gerekli. araç çalışırken akü üzerindenmi yoksa şarj dinamosu çıkışındanmı yapmam gerekli?

ölçme işlemini nasıl yapmam gerekli. araç çalışırken akü üzerindenmi yoksa şarj dinamosu çıkışındanmı yapmam gerekli?

İkisinden de aynı değeri okursunuz, akü üzerinden görebilirsiniz çalışırken.

.

fanın 3 seviyesi var... bnm aractada devir 80 dereceye geldigide arıza ışıgı yanıyordu... gösterdim.. motor fanının 1.ve 2. kademesi çalışıp 3. seviyede arızaya geciyormuş..beyin arızası..beyin tamiriyle hallettik..seninki ise sanırım tam tersi 1. seviye çLIŞMIYO OLABİLİR.. Bİ TAHMİN...

arkadaşlar dün gittik elektrikçiye ve konjektör değiştirildi arıza giderildi. 20 tl parça 30 tl de ustaya verdik. şu an sorun kalmadı. teşekkür ederim yardımlarınız için.

:) geçmiş olsun.

Geri