facebook sorunu

Feyzullah

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Yakında bir kullanıcı adı alabileceksin.
Arkadaşlarını, aileni ve iş arkadaşlarını profiline kolayca yönlendirebilmek üzere 13 Haziran Cumartesi, saat 07:01 itibariyle Facebook hesabın için bir kullanıcı adı seçebileceksin.
Daha fazla bilgi için Facebook Blogu'na bak veya detaylarla ilgili kendine bir e-posta gönder.

bu nedir nasıl çözeriz bilgisi olan varmı arkadaşlar anlatırsa sevinirim.

Şimdi şöyle normalde facebook da herkesin şöyle bir adresi var mesela benimki http://www.facebook.com/profile.php?id=629718717 bu. buradaki 629718717 olan benim facebooktaki kaçıncı kullanıcı olduğumu belirten bir ID numarası. Ve bu adresi hatırlamak zor bir şey. Diyelim ki bir arkadaşım beni eklemek istiyor, ben ona bu numarayı ezberimde değilse söyleyemem, haliyle arama yapması lazım. Arama yaptığında ise aynı isimden birden fazla insan çıkabiliyor ve bu bazen işleri zorlaştırabiliyor.

Facebook şimdi yeni düzende size bir Nick verecek ve adres olarak bu nick i kullanabileceksiniz. Mesela ben dorum nick imi facebook da aldım varsayalım, benim adresim şöyle olacak http://www.facebook.com/MBugra/ ya da şöyle olabilir http://www.facebook.com/BugraGunaydin/ haliyle bu hali daha akılda kalıcı ve kolay.

Ancak şöyle bir sorun yeniden tekrarlanabilir, aynı isime sahip birden fazla insan aynı Nick e sahip olamayacağı için, internetteki "önce gelen alır" kuralı geçerli olacak. Bu durumda da mantıklı olabilecek 4-5 kombinasyon bittikten sonra saçma sapan nickler alınmaya başlanacak. Haliyle bu da ileride karmaşaya ve sahtekarlık da dahil bir çok istenmeyen etkiye sebep olacak. Bekleyip göreceğiz...

Ha bu işlem zorunlu mu? Değil... İsterseniz eski ID numaranızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

NOT: Bu nick seçme işlemi yarın (13 Haziran 2009 Cumartesi) sabah saat 07:01 de başlayacak. Ben alarmımı kurdum şimdiden, o saatte kalkıp nick imi alacağım.

NOT2: Nick seçme işlemi 1 defaya mahsus yapılabiliyor. Nickinizi belirledikten sonra değiştirme veya bu nick i başka bir hesaba aktarma şansınız yok!

Benim için hava hoş face de başka Alican Ağçiçek yok :D hatta dünya üzerinde de yoktur belki :D nickimide birtek ben kullanıyorum başka kimse kullanmıyor :D

wwavyy be birdaha facebook a giremeyecegımı bılsem bıle yıne 7 de kalkmam bugra ben :D

ben sabahın köründe girip en cix ismi kapıcam :D

Ye old Facebook be grantin' ye a ship name after a bottle o' rum!
Settin' sail on Satarrrday, Merry Month o' June 13th, upon the hour of 7:01 in the mornin' ye will be able to choose yerself a merry pirate name for ye t' sail ye old Facebook without lookin' at yer treasure map.
Sail over t' Yon Facebook Blarrg for more of yer scurvy tales or send a bottled message t' yer box with the map o' treasure.

kullandığım dil english prite olduğu için :D böyle bi mesaj çıktı karşıma ilk önce idrak edemedim tabi doğal olarak linke tıklayınca anladım :D sayaç var hatta ne kadar süre kaldığını söylüyo orda alabilmek için

al abi o zaman en baba ismi, sonra sat :):) mesela shumi, bradpit angelina joliee vs vs :):)

al abi o zaman en baba ismi, sonra sat :):) mesela shumi, bradpit angelina joliee vs vs :):)
yok işte satma falan :)

bu arada nick rezervini önlemek için yeni üyelere bu hak verilmiyor bilginiz olsun :D

abi nası yok, sen aldın sonra adama ulaştın senin yerine o kendi fotosunu vs koyar şifresini değiştirir kullanır... illa bi şekilde satacam yalnız :):):):):)