Eylem yapmak istiyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokibey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yurtdışında ruhsata işletmeleri gerekiyor mu gerekmiyor mu bi bakmak lazım :rolleyes:

orda yaşayan arkadaşlar yazarlar birazdan.

bizdeki kuralları çevirme yapan polis uydurmuyor herhalde.

yurtdışında ruhsata işletmeleri gerekiyor mu gerekmiyor mu bi bakmak lazım :rolleyes:

bence de herseyin kuralına uygun ve yasal olması gerekiyo ancak bizde yasalarda parayla işliyo. örneğin 100-150 liraya film çektiriyosun üstüne 100lira da ruhsata yeni sayfa parası veriyosun...

adamların o arabalara verdiği yıllık vergiler dudak uçuklatan cinsten. araba taksidi gibi.

modifikasyon işleme vs. ucuz bile olsa ne fark edecek ki.

avrupada amerikada herşey beleş değil arkadaşlar ya.
belki prosedürleri kolaydır biraz daha.

İsviçrede üniversitedeyken ehlıyetını yenı alan arkadasım eski kasa golf almıştı,buranın asagı yukarı 3bın tl si bir rakkama.. aklınıza gelicek herşeyi yaptı hersey bıttıkden sonra gidip oranın muayıne ıstasyonu tarzındaki yere trafiğe ve can guvenlıgı su ıstımal etmıyen parcaları ayrı bır ruhsat kagıdı cıkartarak hepsını işletti .. Buradaki tek sıkıntı ruhsata işletememek ..

çok doğru birde şu var polislerin çoğunda ben babamın parasıyla gezemedim gençliği mi yaşıyamadım bunlarda istediklerini yapamasın gibi bir düşünce birazda kıskançlık yatıyor bence bu uygulamaların altında ben ailemle şehir dışından dönüşte evin orada 130 tl durduk yere ceza yediğimi biliyorum adamlar yapmayın bakın cenazeden dönüyoruz istanbuldan dedik ne yapalım o sizin sorununuz diye cevap almıştım

Aynen öyle halbu ki onların maasını bıle dolaylı yollardan biz veriyoruz, her saniyemiz vergi ödemektir bu ülkede ;)

Arkadaşlar artik canima tak etti.
Sürekli internet sitelerinde modifiye edilmiş arabalari görüp iç çekmekten ginaa geldi.bu nasil bir adaletsizliktir anlamadim. Yurt dişinda adamlar simsiyah filmlerle geziyorlar, arabalarinda fabrikadan çikiş haliyle dağlar kadar fark var. Egzoslar çifter çifter ses sistemlerini söylemeye gerek yok. çamurluk şişirmeler falan filan. Adamlar bunlarla uğraşiyor. Keyfini sürüyor. Biz hala cam filmi çektirsek polis ceza yazarmi korkusundayiz. Ya bu kadar olmazki yeter artik. Bişeyler yapalim. Bi organizasyon oluşturalim. BEN ARTIK POLİS KORKUSU OLMADAN ARABAMI MODİFİYE ETMEK İSTİYORUM.....

Modifiyeden anladığın 5000W ses sitemi + egzos + film camsa hiç yapmaman daha iyi arkadaşım

yurtdışında modifiyeli araçları geridönüşüme gönderen, konserve kutusuna çevirten polislerde var:D:D

8 ülke gezdim hiçbirinde de sokakta gezen bizdekiler gibi apaçi araba görmedim, adamlar hangisini konserve yapacağını hangisine izin vereceğini çok iyi biliyor. Gidip irmscher'den aksesuar alıp takarsan kimse buna bişey demez, ama bizde maşallah herkes kendi çapında mühendis. Arabasına 8000k xenon takınca karşıdan geleni rahatsız edeceğini, açık egzos takıp gecenin bir vakti sokak arasından geçerken insanları rahatsız edeceğini, kapkara camlarla gezince yayaların ve kendi can güvenliğini tehlikeye atacağını düşünmüyor. çünkü bizde bazı insanlar Tuning ve modifiyeyi ancak Fast and Furious filminden öğrendiği kadarıyla biliyor. İnsanlar böyle olunca da trafik muayene istasyonlarında yapılanların az bile olduğunu düşünüyorum

Arkadaşlar artik canima tak etti.
Sürekli internet sitelerinde modifiye edilmiş arabalari görüp iç çekmekten ginaa geldi.bu nasil bir adaletsizliktir anlamadim. Yurt dişinda adamlar simsiyah filmlerle geziyorlar, arabalarinda fabrikadan çikiş haliyle dağlar kadar fark var. Egzoslar çifter çifter ses sistemlerini söylemeye gerek yok. çamurluk şişirmeler falan filan. Adamlar bunlarla uğraşiyor. Keyfini sürüyor. Biz hala cam filmi çektirsek polis ceza yazarmi korkusundayiz. Ya bu kadar olmazki yeter artik. Bişeyler yapalim. Bi organizasyon oluşturalim. BEN ARTIK POLİS KORKUSU OLMADAN ARABAMI MODİFİYE ETMEK İSTİYORUM.....

benim yiğenimin arabası eski arabası daha doğrusu full modifiyeydi ve türkiye tunning şampiyonu oldu bulgaristanada yarışmaya gitti araba 2000 megan cabrio idi ama tanıyamazdın aracı onlarca fuara girdi aracı tunning camiasında bilende bilir.. neyse aracı adım başı polis dururdu ama kimse ceza yazamıyordu çünkü her şeyi resmi şekilde ruhsata işliydi.. diyiceğim şu o avrupada gördüğün araçlarında hepsi özel izinler alıp ruhsata işletiyorlar hayal aleminde yaşamayalım kimse öyle modifiye yapdın sen bu aracın yapısallığıyla oynadın stabilitesini bozdun diye bir şey yapmamazlık etmez heleki avrupa gibi titiz bir yerde hiç yapmazlar.. avrupada yaşayan arkadaşlar varsa onlarda yazarlar zaten..

sen modifiye mi yapıcan yap git ruhsatına işlet en fazla polis durdurdumu bakar hepsi ruhsata işli ise bir şey yapamadan seni bırakır..

polislerdede öyle bende yok vay şuna bak bunda var diye çoğu durdurmuyor egomuzu tatmin etmeyelim sen arabanın her yanıyla oynarsan direk aldıkları eğitime göre zaten seni durdurmaları gerekiyor buna mecburlar.. şu anda pek çok polis ceza kesiyor aslında trafik yasalarına göre pek çok aracın yapılan modifikasyonlardan dolayı trafikden men etme hakları bile var.. tabi bu dediğim ağır modifikasyonlar öyle basit bir jant yanlara iki marjpiyer at olayı değil..

8 ülke gezdim hiçbirinde de sokakta gezen bizdekiler gibi apaçi araba görmedim, adamlar hangisini konserve yapacağını hangisine izin vereceğini çok iyi biliyor. Gidip irmscher'den aksesuar alıp takarsan kimse buna bişey demez, ama bizde maşallah herkes kendi çapında mühendis. Arabasına 8000k xenon takınca karşıdan geleni rahatsız edeceğini, açık egzos takıp gecenin bir vakti sokak arasından geçerken insanları rahatsız edeceğini, kapkara camlarla gezince yayaların ve kendi can güvenliğini tehlikeye atacağını düşünmüyor. çünkü bizde bazı insanlar Tuning ve modifiyeyi ancak Fast and Furious filminden öğrendiği kadarıyla biliyor. İnsanlar böyle olunca da trafik muayene istasyonlarında yapılanların az bile olduğunu düşünüyorum

evet çok doğru o irmshcer brabus amg v.b gibi firmalara yaptıranlar bile aracın mühendislik yapısallığı bozulmadığına dair aracı muayeneye sokup kağıt alıyorlar ve o parçaları ruhsata işletiyorlar.. burda modifiye edildiği için araç durdurulmuyor aracın yapısallığı bozulduğu yada güvenlik riski arttığı için aracı çekiyorlar... bizde her kez bmw mercedes mühendisi hatta onlardan bile zeki o akdar iyi biliyorlarki işi aracıın her yeriyle oynuyorlar o kadar opelin bmw nin mercedesin mühendileri kafa yormuş labaratuarlarda testler yapmış milyon dolarlar akıtmış araba üretmiş bizimki giriyor sanayiye iki tane çin malı ürün alıyor hepsinden akıllı ve üstün bir teknolojiye sahip ya aracın her yeriyle oynuyor sonrada sanane kardeşim arab benim ister oynayım ister yakarım diyor eyvallah oyna yak bize ne ama adım başı polis çevirdimide laf etme çıldırıyıroum deme lafım konuyu açan arkadaşa değil bu yazım genel ortaya..

Son düzenleme:

siz yetkılı bır kısıye benzıyorsunuz :D

Geri