Evli Kadin Nasil Dondurma Yer?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan c_corsa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

c_corsa

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önerilen 100 seçme eser arasında bulunan ilköğretim kitaplarına tavsiye edilen bilmece kitabı tepkilere neden oldu.

Kitabın 9. sayfasında "Evli kadınlar dondurmayı nasil yer" bilmecesi tepkilere neden oldu.(Kaynak: Hurriyet gazetesi)
4411398fw0.jpg

iŞTE ÖNERİLERN KİTAP.. KİM DENETLİYOR BUNLARI, KİM İZİN VERİYOR. İLKÖĞRETİMDE OKUYAN ÇOCUKLARA SORULAN BİLMECELER..

Bilmece zeka gelişimini ve hızlı düşünmeyi saglamak içindir. ama bunlarda ne mantık var ne zeka gelşitirici ibare..

Son düzenleme:
bunlar ne ya çocukların espri anlayışı ahlaki değerleri ne olur bunları okursa :S ....yazık çok yazık :(

Son düzenleme:
Bu ne mantıktır ya...ne işi var bu bilmecenin ilkögretim kitabında, nasıl bir zihniyet

Adamlarda mantık yokki. Bunun adı Türkiye'deki milli eğitimi nasıl yok ederim zihniyeti

mıllı egıtıme bak.cocuklara verdıgı kıtaba bak.FIRT dergısı vercekler yakında.

yazık valla. ilk okul çocuğuna bunlar ayıp gerçekten. bide lafa geldimi yok 100 kitap arasından özenle seçilmiş bilmem ne

:eek: şok oldum resmen inanılır gibi değil evli kadın ve dondurma bilmecesi tek kelimeyle iğrenç..

doktorlar katil yapılmış...bence bu daha vahim

o yaşta çocuklar emerek,ısırarak ve yalayarak kelimelerinin ne manalara çekilebileceğinden bihaberdirler bu sebeple bu bilmece onlara çok bişey ifade etmiyordur ama doktor olayı gerçekten kötü..

çocuklara mı hitap ediyo bu bilmeceler yoksa anormal derecede rahat ailelerin çocuklarınamı yada gençleremi :D

Geri