evinizin tavanında küfe rutubete son!!

Tam olarak tespit doğrudur. yalnız katılmadığım tek nokta içerden yalıtımdır. Her ne kadar xps ler B2 sını densede çabuk alevlenen malzemelerdir. bu nedenle ev içinden yalıtmak doğru bir tercih değildir. üstelik bahsettiğiniz birleşim noktaları 40-50 cm tavana dönse bile diş atacağından hoş bir görüntü olmayacaktır.

Aynı zamanda dansitesi yüksek bir malzeme içerden yapıldığında daha fazla rutubeti evin içinde hapsedecektir. iyi havalandırılmazsa kaç yapalım derken göz çıkarmış olursunuz.
bitirme tezi dedim ya uygulama işinde hiç bulunmadım, yanma özelliğini tam bilmiyorum ama dediğine katılmamak mümkün değil
ama tavana 50cm dönüp de kademeli tavan oluşturulmuş evler gördüm :D

rutubet bam başka bir şey rutubet terlemeden olur yazlıklarda çok olur her yeri kapatıp giderler 6 ayda gelmezler illa evin bir yerlerinde rutubet olur ev canlı bir şeydir oda nefes alır.. gitmeden önce eviniz dubleksse her katta bir camı hafif açık bıraksanız rutubet derdiniz kalmaz.. yada uzman birine hava mazgalları vardır duvara takılan basit ama şık görüntülü plastikler onlardan taktırtırsanız evinizde kesin hava geçişleri vardır yoksa usta bilir zaten bir iki yerde ufak duvarı kırar onun üstüne hava mazgalını takar o mandallıdır zaten gitmeden önce açarsınız o mazgalları evini gene rutubet yapmaz..

Hakan bey ilgine teşekkür ederim. sözünü etmiş olduğunuz uygulamaları yapıyorum,Mazgal uygulamasını tabandan yaptım.Duvar uygulaması duvar beton olduğu için buna uygun değil yapılan uygulama tabandan %99 kesti. Yan duvarlarda %50 başarılı oldu diyebilirim . Yazın uygulamış olduğum yalıtım sonucunu şu an bilmiyoruım. Esas sorun bina oturtulurken yeterli uygun blakojun yapılmamasından kaynaklanıyor gibi

rutubet bam başka bir şey rutubet terlemeden olur yazlıklarda çok olur her yeri kapatıp giderler 6 ayda gelmezler illa evin bir yerlerinde rutubet olur ev canlı bir şeydir oda nefes alır.. gitmeden önce eviniz dubleksse her katta bir camı hafif açık bıraksanız rutubet derdiniz kalmaz.. yada uzman birine hava mazgalları vardır duvara takılan basit ama şık görüntülü plastikler onlardan taktırtırsanız evinizde kesin hava geçişleri vardır yoksa usta bilir zaten bir iki yerde ufak duvarı kırar onun üstüne hava mazgalını takar o mandallıdır zaten gitmeden önce açarsınız o mazgalları evini gene rutubet yapmaz..

Hakan bey ilgine teşekkür ederim. sözünü etmiş olduğunuz uygulamaları yapıyorum,Mazgal uygulamasını tabandan yaptım.Duvar uygulaması duvar beton olduğu için buna uygun değil yapılan uygulama tabandan %99 kesti. Yan duvarlarda %50 başarılı oldu diyebilirim . Yazın uygulamış olduğum yalıtım sonucunu şu an bilmiyoruım. Esas sorun bina oturtulurken yeterli uygun blakojun yapılmamasından kaynaklanıyor gibi

yazlıklar ne yazıkki hiç özenilmeden üstün körü yapılıyor çünkü bu muhabbete şahit oldum yapan mütahittlerdeki zihniyet genelde zaten alıcak insan yazın 3-5 ay kalıp gidicek zihniyeti yazlıkçı zihniyeti o yüzden normalde bina yapımında uyulması ve yapılması gereken çok şeyleri es geçip yapmıyorlar birde konutlar toplu oldumu mesela sizinki sitedir büyük ihtimal villa tarzı falandır sitenizde 100 villa varsa birde teslim tarihi varsa adamlar yaparken o teslim tarihine yetiştirmek için çok üstün körü bir temel atıp deniz kumu kullanıp pek çok şeyi kitabına uymadan yapıp evleri teslim ediyorlar evlerin içinide bir göz boyama amaçlı suni süsleme yapıyorlar kartonpiyerlerle alçıpan tavanlarla falan sonrada satıyorlar alan kişilerde genelde bir yazlığa bir yazlık parasıda kendi harcarki o mütehatin yapmadığı açıkları sıkıntılar çözülsün diye.. tanıdığım çok insanlar var 80 bin tl ye yazlık alıpda 5 senede 20 bin tl o yazlığa para harcıyan hep sıkıntılarda fiks dış cephe ve iç cephe sorunları.. denizden gelen tuza hiç bir dış cephe dayanmıyor 2 senede bir 5 senede bir evler dış cephe istiyor.. içdede fiks rutubet nem sorunları.. bizde de yazlık var bilirim yani çok param gitti öyle böyle değil bizimki biraz kışlığada döndü ben kışlarıda arada bir gidip kalıyorum.. ama şu anda allaha şükür hiç bir sorun yok dış cepheyi amerikan siding yaptırdım temelli kurtuldum iç cepheyide halletim rutubet nem olayıda temelli bitti..

Son düzenleme:
daha kolayı var 1 lt sıvı dezenfektan alın cam sil şişesine koyun tavana sıkın küf müf kalmaz

Evet hakan bey söylediklerinize katılıyorum. Benimki'de tiripleks yaz ve kış oturulabilecek konumda,Kooperatif yapısı,böyle olunca toplantılarda uygulamaların çoğunu pozitif yöden değişikliğe yönlendirip düzelttik. Bunda'da tecrübe ve bilgi gerekiyor .Söylenen bir söz var ilk evi düşmanına veraceksin ikinci'yi yapıp satacaksı üçüncüsünü kendine yapacaksın,gerçektende yerinde söylenmiş.Şu andaki bilgi birikimim o zamanlar olsaydı bu nem olayını yaşamazdık. Çünki her aşamada alınan kararlar ile yapıyı bitirdik.

Geri