Ev için klima önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gökay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
benim evde 12000 dd ve 9000 samsung var.Alacağınız klimanın elk. tüketimi A sınıfı olmalıdır bence.Birde alırken iç-dış ünite ses düzeylerine diikat edin,inanın evimde ki dd samsung dan daha iyi...Beko ise kayınpedere aldık,ısıtma,soğutma ve ses olarak benim klimalardan daha üstün,şimdi olsam 1000 tl civarı Beko alırım,ayrıca benim işyerinde neredeyse tüm klimalar(yaklaşık 50 )beko ve herkes çok memnun...

Üç klima kullanıyorum, üçü de Demirdöküm. 3 senedir hiç bir teknik bakımını yaptırmadım, filitrelerini ayda bir temizliyorum o kadar. Fiyatları cazip, ekonomik (A sınıfı) performansı güzel. Piyasa da çok kaliteli klimalar var ama fiyatları bizi aşıyor. Paramızın alabildiği en uygun klima bana göre Demirdöküm. Ben Vaylant (daha sessiz ayrıca iç ve dış üniteleri daha ufak) almak için evden çıktım Demirdöküm alarak eve döndüm. Fiyat bakımından neredeyse yarı yarıya karım oldu. (Bu arada unutmadan belirteyim Demirdöküm ile Vaylant birleşti)

Ben inverter öneririm A sınıfı falan hikaye kalıyor yanında fazladan verdiğiniz parayı 1 yılda elektrik faturasından çıkartırsınız. Mitsubishi sharp dikın

lg beko arçelik bu üçü aynı demirdöküme göre sesli çalışıyorlar ikinide öneririm 8 yıldır iki markayıda kullanıyoruz iki arçelik birde demidöküm bu arada klimalarında çok yaktığı hikaye bizim evde yazın 3 klima bir derin dondurucu bir nofross buz dolabı ve neredeye 24 saat iki pc toplam fatura 120 tlyi geçmemiştir

Son düzenleme:
15m2 odayı ne alsan soğutur, zaten bikaç yıla tayin çıkıp gidicem diyosun uzun ömür de çok şart değil demekki
en ekonomik olanı seç derim, A , A+ sınıf olması yeter.

15m2 odayı ne alsan soğutur, zaten bikaç yıla tayin çıkıp gidicem diyosun uzun ömür de çok şart değil demekki
en ekonomik olanı seç derim, A , A+ sınıf olması yeter.

İşte o yüzden Demirdökümü önerdim ;). Parasına göre en hesaplı A sınıfı klima bence DD'dür. Karşı binamdaki komşumda nisbeten daha ucuza satılan klimalardan var, gecenin sessizliğinde bayağı gürültü çıkarıyor :(.

aaaaa olmadı şimdi , memleketimi beğenmediniz mi yoksa :) :)

Gökay Bey, Antakya'da oturduğunuzu tahmin ederek yazıyorum.Klima için biraz daha bekleyin derim. Haziran'ı görün bence. Antakya'nın havası biraz değişiktir. İskenderun, Mersin gibi değildir mesela. Penceleri açtınız mı sürekli bir rüzgar olur. Bunaltmaz insanı. Gerçi eve de bağlı biraz ama oralı biri olarak klimasız da olabilir derim. Tabii yine karar sizin...

a sınıfı lg - beko iyidir. ev için olabildiğince düşük btu luk kilima tavsiye ederim 9000 hatta 7000 bile düşünülebilir. büyük kilmede en düşük fan hızında bile evdekileri rahatsız edebilir boyun tutulması gibi sonuçlar kesin olur.

15 mtrekareye göre çok çeşit bulabilirsiniz fakat modül sıkıntısı yaşamak istemiyorsanız mitsubishi yada sharp ı tercih edin derim .. Ben iklimsanın arıza merkezinde çalışırken en az arıza yapan bu 2 cihazdı ..

Geri