Euro5 motor subapların lpg sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan halil_71
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

halil_71

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Çok değerli ustalarım yeni bir araç aldım 2012 astra clasicc sürüşü çok keyifli otomatik çocuklar gibi sevinirken biri zart diye bunların subapı magnezyum alaşımlı krom demez mi o ne ola ki derken lpg ile uyumlu olmadığını 60 bin km civarı subap değişimi olduğunu öğrenince moralim bozuldu. Şimdi ustalarım sizin fikriniz ne aracı böyle olup subap değişimi yapan astra var mı aracı elden çıkarsam alana yazık değil mi Bu arada arabamda şu an hibir sıkıntı yok:confused:

O subapların maliyetinin en az 10 katını zaten LPG'ye geçince çıkarıyorsunuz, canınızı sıkmayın ;)

demek istediğim çelik subap takılınca araba eskisi gibi randumanlı çalışır mı

daha önce konu açmıştım,aracımda lpg taktıralı 85 bin km oldu çok şükür subap erimesi yada başka bir problem yaşamadım,lpg takıldığı km de şu anki km de foto şeklinde attım :)

Bence bu konu hakkında bi sabit başlık oluşturulmalı artık :)

85000 km oldu ve daha bir sıkıntı yoksa bu bana yeter bile :)

85000 km oldu ve daha bir sıkıntı yoksa bu bana yeter bile :)

aynen hiç bi sıkıntı yok fakat olmıcağı anlamına gelmez,şu zamana kadar olmadıysa olmaz gözüyle bakıyorum.
Bence astra H ların emme monifoldu biraz sıkıntılı,daha hassas montaj gerekli.

2500 tl mal edin ozaman sizde çakın çelik subapları evladiyelik binin...

Yahu hocam, subapların uyumsuz olması durumu sadece LPG üreticisinin risk almamasından kaynaklanıyor. Benim arkadaşım düz 1.6 vectra ile subapları eydirdi trigerde sağlamdı sadece subapların miadı dolmuş artık düz motorların bile subapları bir süre sonra haşat oluyor. Eğer içinize sinecekse Fatih'in dediği gibi çelik veya standart supsan marka uyumlu ölçüde subap taktırın, subap gayd lastik takımını yenileyin keyfinize bakın. LPG ile binme keyfi hiç bişeyde yok 5lira benzin 2.12 LPG azıcık kafayı kullanmakta fayda var diye düşünüyorum.
[MENTION=30979]selo06[/MENTION], haklısın twinport emme manifoldu narindir, emme manifoldun zamanlama yapan zımbırtılarını mahvedip öyle bağlıyorlar LPG sistemini, araba haşat olunca sonra LPG de yürümüyor bu arabalar diyorlar, halbuki benzinde de mavoldu araba :D

Yahu hocam, subapların uyumsuz olması durumu sadece LPG üreticisinin risk almamasından kaynaklanıyor. Benim arkadaşım düz 1.6 vectra ile subapları eydirdi trigerde sağlamdı sadece subapların miadı dolmuş artık düz motorların bile subapları bir süre sonra haşat oluyor. Eğer içinize sinecekse Fatih'in dediği gibi çelik veya standart supsan marka uyumlu ölçüde subap taktırın, subap gayd lastik takımını yenileyin keyfinize bakın. LPG ile binme keyfi hiç bişeyde yok 5lira benzin 2.12 LPG azıcık kafayı kullanmakta fayda var diye düşünüyorum.
[MENTION=30979]selo06[/MENTION], haklısın twinport emme manifoldu narindir, emme manifoldun zamanlama yapan zımbırtılarını mahvedip öyle bağlıyorlar LPG sistemini, araba haşat olunca sonra LPG de yürümüyor bu arabalar diyorlar, halbuki benzinde de mavoldu araba :D

aynen mert kardesim,araçları lpg ciler katlediyor,sonra insanlar lpg dende aracından da soğuyor,birde bakıp bakıp herşey normal diyip gönderiyolar,tabi Emme manifolduna tecavüz etmişiz kendinden geçmiş,yenisini alıp takarız demez kimse,para ceplerine girdimi iş bitiyor insanlarımızda.
Valla sanayiye,mahkemeye,hastahaneye düşmicen arkadaş :D
Kısa ve öz herşey ustaya bağlı benim kanaatim

Geri