esp

Takılmaz çünkü baştan aşağı fren sisteminin değişmesi gerekir sensör gruplarının değşmesi gerekir, eğer 1996 model opel vectralarda ESP sistemi yoksa bu tamamen olanaksız ESPnin bir çalışma programı var oturup her aracın tipine özgü olan bu işletme programını yazmak gerekir bunu hangi usta şahıs yapacak? ABS dediğin tüm frenlere giden basıncı aynı anda kesiyor ESP ise her fren diski için ayrı basınç üreten bir mekanizma ne alakası var ESPyle ABSnin çalışma prensibinin?

üstadım,
ABS, bloke olan tekerleğin frenini çözer. bütün tekerleri aynı anda çözmez..

ABS olmadan ESP olmaz, hiç gördünmü sadece ESP'si olan bi araç??

Program olayına gelince belki Vectra B için yazılım bulunabilir, Ama bunun dışında başka şeylere de gerek var. direksiyon açısı sensörü, yanal algılayıcı sensörü vb...

Papirus' Alıntı:
Takılmaz çünkü baştan aşağı fren sisteminin değişmesi gerekir sensör gruplarının değşmesi gerekir, eğer 1996 model opel vectralarda ESP sistemi yoksa bu tamamen olanaksız ESPnin bir çalışma programı var oturup her aracın tipine özgü olan bu işletme programını yazmak gerekir bunu hangi usta şahıs yapacak? ABS dediğin tüm frenlere giden basıncı aynı anda kesiyor ESP ise her fren diski için ayrı basınç üreten bir mekanizma ne alakası var ESPyle ABSnin çalışma prensibinin?

Arkadaşlar Bende Yaptirmak Istiyordum Ve Bosch Müşteri Hizmetlerine Mail Attim Bana Gelen Cevap Ise Bunun Sonradan Mümkün Olmadiğini Ve En Iyisi Esp Li Olan Bir Araci Tercih Etmek Olduğunu Söylediler. Isteyenler Mail Atabilir. Ayrica Takan Birileri Varsa öğrenmemiz Iyi Olur.

ESP frene her zaman aynı miktarda güç uygulamıyor, hangi tekerin daha az döneceğine kendisi kadar veriyor, ABS biraz daha basit çalışma mantığı olarak, devir sensörü kilitlenmeyi anladığı zaman valfi kapa-aç :)

setapxxx' Alıntı:
bu yazdıklarını abs zaten yapıyor bimiktar.esp tamiyle bu işi kontrol ediyo ve esp,abs,ecu olan aarçlarda sistemler birbirine bağlantılı olarak çalışıyor veri lışverişi yapılıyo.senin benim dediğim gibi tamamen madi imkan.ama benim dedğim gibi olmucak diye birşey yok

ESP'li araca özenmenizi hiç tavsiye etmem, aracınıza rot ayarı bile yaptırmaktan korkar hale geliyorsunuz. direksiyon tam ortada olacak, rot kolları aynı uzunlukta olacak, dönme çapı sağda-solda aynı olacak... daha bunun gibi bir sürü iş..

ben 2 gün sonra rot ayarına gideceğim, korkuyorum valla. Mecburen Yetkili Servis...

nkaymak' Alıntı:
Arkadaşlar Bende Yaptirmak Istiyordum Ve Bosch Müşteri Hizmetlerine Mail Attim Bana Gelen Cevap Ise Bunun Sonradan Mümkün Olmadiğini Ve En Iyisi Esp Li Olan Bir Araci Tercih Etmek Olduğunu Söylediler. Isteyenler Mail Atabilir. Ayrica Takan Birileri Varsa öğrenmemiz Iyi Olur.

prince' Alıntı:
üstadım,
ABS, bloke olan tekerleğin frenini çözer. bütün tekerleri aynı anda çözmez..

ABS olmadan ESP olmaz, hiç gördünmü sadece ESP'si olan bi araç??

Program olayına gelince belki Vectra B için yazılım bulunabilir, Ama bunun dışında başka şeylere de gerek var. direksiyon açısı sensörü, yanal algılayıcı sensörü vb...

Doğru haklısın sen yazınca hatamı gördüm ABS bütün tekerleklerin basıncı aynı anda kesmez , tüm tekerleklere giden basınç ayrı ayarlanır, öyle olmsa ABS devreye girdikten sonra araba kaç metrede dururdu.

bir tekerleğin sürekli kayıyorsa durmazdı :)

Papirus' Alıntı:
Doğru haklısın sen yazınca hatamı gördüm ABS bütün tekerleklerin basıncı aynı anda kesmez , tüm tekerleklere giden basınç ayrı ayarlanır, öyle olmsa ABS devreye girdikten sonra araba kaç metrede dururdu.

Geri