• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

ESP P0300,301,302,303 ve P0314 Arızası

OpeLover67

Kayıtlı Kullanıcı
67-Zonguldak
Herkese selamlar .
Aracım 2006 model Astra h 1.6 Twinport Benzin/LPG li XEP MOTOR.
2 Yılı aşkın süredir sabah soğuk motorda bu arızaları alıyorum.P0300,P0301,P0302,P0303,P0304,P0314 Özellikle kış aylarında hava soğukken aracı çalıştırdığımda araç tek marşta alıyor rölantide sarsıntılı çalışıyor bi müddet sonra araç 20-25 derecelere gelince arıza lambası yanıyor. Söndürünce lambayı her şey normale dönüyor aracın çalışması normalleşiyor .Eğer ısıtmadan yola direk çıkarsam yolda 1 km gitmeden yine bu arızayı veriyor sanki yatak sarmış gibi oluyor arızayı silince her şey normale dönüyor araç lpg ye Arıza lambasını söndürünce ancak bu şekilde geçiyor .Lpg yi kapatsam bile benzinde yine aynı arızayı verdi daha önce .
USTALARIN SÖYLEDİKLERİ:
*Subaptandır bunlarda kronik
*Üst kapak açılması lazım
*Beyinden olur

İKİ YILDA DEĞİŞENLER
* BOBİN
* BUJİ
* ENJEKSİYON Temizleme (fazla yakıt işemesi yaptı enjektör arızası vermişti.)
* TERMOSTAT DEĞİŞTİ.
BENİM DÜŞÜNCELERİM
*Araca en az 2 yılı geçen bir süredir biniyorum subaptan olsaydı aracım tek marşta almazdı yolda stop ederdi binemezdim o kadar yıldır diye düşünüyorum .
*Üst kapakta sorun olsa terletme yağ kaçağı yağ yakma eksiltme yapardı .
*Beyinden olsaydı arızayı silsem yine yakardı sıcakken arıza yakmıyor sadece sabah yakıyor .Arızayı silince her şey normale dönüyor
En son dün lpg ustası LPG REGÜLATÖRÜ' nün manifold'a giren hava hortumunu söktü bide böyle dene dedi daha bir sonuca ulaşamadım.

BU SORUNU YAŞAYAN VE ÇÖZÜMÜNÜ BULABİLEN VARSA YAZARSA ÇOK MUTLU OLURUM .

Geri