esp hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan psidia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

psidia

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
aracım 99 vectra cd tc var ama esp yok ama merak ettiğim konu sonradan taktırılabilirmi+kaça mal olur? tc olan araca özellikle mi esp koymuyorlar?ya esp ya da tc mi olur?

Evet arkadaşlar bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum. Vectra'lara sonradan ESP taktırmak mümkün müdür?

Benim bildiğim esp sistemi bir kaç sistem ve sensörle beraber eş zamanlı olarak çalışıyor.Ve sonradan takılması mümkün değil diye biliyorum.

Astra g lerde TC takilmasi mümkün. Vectra b yi bilmiyorum.

takılmaz...arama boşa...ben bayağı araştırmıştım..

arkdaşlar söyle söylemek gerekirse ESp yani Elektronik Stabilite Programı nda 3 adet görev üstlenir... 1. ci ABs şart... 2. ASr (Anti patinaj) yada TC(Çekiş kontrol ) yada MSR ( motor freni ile çekiş kontroL) 3. automatik fren yani virajlarda ani manevralarda aracın savrulmasını en aza indirmek için yapılan bir sistem.... bi kere ABS olmada hiç bir sistem olmaz çünkü hız sensöleri şart ABS li araçlara uygulanabilir esasında ancak çoook pahalıya mall olur ayrıca orjinali gibi tutmaz... ESP beyni felan.. derken çok meşakketli bir iş sözkonusu yani değmez ayrıca yapan yer duymadım fakat uğraşılsa iyi bir Elektro-mekanik bir TEknisyen yapabilir sanıyorm.... saygılar...

Geri