ericsson chatboard yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokibey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
elinde ericsson T10 veya A1018 grubundan bozuk atıl bir şekilde sağda solda kalmış olan varmı.

ben 20+1 durumundan kurtarıyorum heralde:D reklamı bile hala aklımda. zamanında nasıl hasta olmuştum alete:D

ben 20+1 durumundan kurtarıyorum heralde:D reklamı bile hala aklımda. zamanında nasıl hasta olmuştum alete:D

ben kullanmıştım. ilk dönemler babamda ericsson T10 la gelmişti. Babamdan alıp Ericsson A1018 de kullanmıştım. sonra babam nokiaya geçince T10 bana kaldı. süper bi aletti. o zamanlar otomatik tamamlamalı mesaj olayı yoktu(t9 kelime sistemi) millet deli oluyordu. ben hemen mesajına geri cevap yazınca :)

usbler hakkında bilgisi olan varmı. internette usblerin kablo açılımına baktımda 4 kablo gösteriyor bendeki kablo sayısı 5 acaba bendeki kablolardan birisi gereksizmi gereksizse sizce hangisi işe yaramaz.

usbler hakkında bilgisi olan varmı. internette usblerin kablo açılımına baktımda 4 kablo gösteriyor bendeki kablo sayısı 5 acaba bendeki kablolardan birisi gereksizmi gereksizse sizce hangisi işe yaramaz.

USB'lerde veri aktarımı 2 pin üzerinden yapılır. Diğer pinler beslemedir (+5V ve Ground).

Edit: İncelediğim kadarıyla chatboard pc'yee seri porttan bağlanıyor. Linklerdeki devreler ve anlatımlar seri port üzerinden. USB'ye rastlamadım.

USB'lerde veri aktarımı 2 pin üzerinden yapılır. Diğer pinler beslemedir (+5V ve Ground).

Edit: İncelediğim kadarıyla chatboard pc'yee seri porttan bağlanıyor. Linklerdeki devreler ve anlatımlar seri port üzerinden. USB'ye rastlamadım.

mustafa bende a4 usb mouse vardı. bozulunca atmamıştım. şimdi bu işi yapmak için kullanmak istiyorum. ama internette renklerine göre ne işe yaradığına bakayım dedim. 4 kablodan bahsediyor. bendeki kablo adedi 5
yeşil
mavi

sarı
yeşil sarı
mavi sarı
şeklinde bunların ne işe yaradığını nasıl öğrenebilirim sence

usb olarak bağlayın ancak işlemi yapan program seri port ile çalışıyor. bunun için ise usb yi seri porta çeviren çevireçlerden kullabilirsiniz diyor.

aşağıdaki ibareden bunu anladım ama yanlışmı anladım acaba

Chatboardun üzerindeki pin bağlantısı şekildeki gibidir. İçini açıp lehimle alabilirsiniz yada eski bir Ericsson cep telefonundan dişi soket söküp bağlayabilirsiniz. PC bağlarken direk Seri porta gireceksiniz. Bağlantıyı USB-seri çeviricilerle yaparsanız 5V da direk alıp TTL seviyesinde TX RX bağlantılarını direk yaparsınız. Cihazın seri port ayarı ise 9600 8N1 dir.

Son düzenleme:
mustafa bende a4 usb mouse vardı. bozulunca atmamıştım. şimdi bu işi yapmak için kullanmak istiyorum. ama internette renklerine göre ne işe yaradığına bakayım dedim. 4 kablodan bahsediyor. bendeki kablo adedi 5
yeşil
mavi

sarı
yeşil sarı
mavi sarı
şeklinde bunların ne işe yaradığını nasıl öğrenebilirim sence

usb olarak bağlayın ancak işlemi yapan program seri port ile çalışıyor. bunun için ise usb yi seri porta çeviren çevireçlerden kullabilirsiniz diyor.

aşağıdaki ibareden bunu anladım ama yanlışmı anladım acaba

Chatboardun üzerindeki pin bağlantısı şekildeki gibidir. İçini açıp lehimle alabilirsiniz yada eski bir Ericsson cep telefonundan dişi soket söküp bağlayabilirsiniz. PC bağlarken direk Seri porta gireceksiniz. Bağlantıyı USB-seri çeviricilerle yaparsanız 5V da direk alıp TTL seviyesinde TX RX bağlantılarını direk yaparsınız. Cihazın seri port ayarı ise 9600 8N1 dir.

Evet seri portu usb'ye çevirip kullanabilirsin.
chatboardpin.jpg

Bu resimde 4 pin var. Sende nasıl 5 pin var abi. Orasını tam anlamadım sanırım:S Bu 4 pin seri porta girecek. Seri-USB dönüştürücüyü seri portun önüne takacaksın.

Edit: USB soketinden 2 dıştaki pin beslemedir. İçteki 2 pin data pinidir.

circuit_232.jpg

chatboardpin.jpg

Abi bu iki resim herşeyi anlatıyor. Bu şemayı aynen uygulayacaksın. Sonra Seri portun ucuna usb çevirici takacaksın hepsi bu kadar.

Geri