eps-esp

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan basilver
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

basilver

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar merhaba
bende 2004 corsa 1.3 cdti essen. var. arabada esp var dediler. ama araba çalışırken eps ışığı yanıyor. esp - eps aynı şey mi? kazıklandım mı? bu aracta esp var mı? eps ne?

beraberinde ben de sorayım tc ile esp aynı mı

kullanma klavuzuna başvursan belki açıklama vardır. en azından açılımına bakıp esp ile karşılaştırabilirsin.

ESP : ELEKTRONİK STABİLİTE PROGRAMI
EPS : ELECTRONİC POWER STEERING ( ELEKTROHİDROLİK DİREKSİYON)
TC : TRACTİON CONTROL ( YANİ SADECE ANTİ - PATİNAJ)

ESP ile TC aynı şeyler değil, ESP 'de TC özelliği de var

Bu arada ben daha esp olan corsa görmedim.
Belki vardır ama benim karşıma çıkmadı diyelim.

Essentia larda maalesef yok ESP yanlışım yoksa corsa C cosmo da var son alarak TC de yok maalesef daha dün denedim çatır çatır asılıyo patiye araba

ESP: Aracın dengesini yitirme durumlarında tekerlere farklı güçler vererek tekrar dengeye gelmesini sağlayan program.
EPS direksiyonla ilgili bi özellik. Detayları konusunda yanlış bilgilendirmeyeyim.
TC. Traction Control yani anti patinaj sistemi. Kaygan zeminlerde tekerlere verilecek gücü ayarlayarak patinajı önleyen program.
Corsa'larda ESP şu yeni çıkanların Enjoy ve Cosmo modellerinde güvenlik paketi içinde opsiyonel olarak sunuluyor. (yanlış hatırlamıyorsam).

EPS.. Direksiyon ile ilgili. Aracın hızı arttıkça Direksiyonun sertleşmesini sağlayan yani yüksek hızlarda ani manevrayı önleyen bir sistem...

Hız Arttıkça direksiyonun sertleştiğini hissedeceksiniz..

esp ile tc aynı değil

esp ile tc aynı şey değil, fakat şöyle bir husus var ESP olan her sistemde TC'de mecburen vardır, mevcuttur.. TC patinaj önleme sistemidir, ESP Stalibite programı olup aracın hem merkezkaç kuvveti etkisinde kalmasını, hem de patinaja girmesini engeller.ESP direksiyon açı sensörü ve yanal ivme sensöründen aldığı bilgileri değerlendirerek aracın savrulmasını algılar, savrulma hissettiği anda arka tekerleklerden gerekli olanına gerekli oranda fren yaptırır. aslında sistem her zaman denetim altındadır , normal süratle viraja girilse dahi esp sola virajta sol arka tekere, sağa virajda ise sağ arka tekere bir miktar fren uygulayarak aracın virajı daha güvenli geçmesini sağlar...
TC sistemsiz ESP olamaz.

esp ile tc aynı değil

Geri