Enteresan Seslere usta yardımı lütfen!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pamu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

pamu

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Meraba arkadaşlar astramda son zamanlar bir şey farkettim sabahları ya da araba biraz fazla park halinde durduğunda çalıştırıp ilerlediğimde ön taraftan tekerleklerin oradan her esnemede kasiste acaip sesli gıcırtılar geliyor anlamadım nedir derdi.
İkincisi direksiyona kadar vuran bir ön tıkırtı söz konusuydu ustam sağ direksiyon rot kolu ve rotunun değişmesi gerektiğini söyledi değiştirdik ama gene aynı gıcık edici bir ses var ne dersiniz?

valla bir fikrim yok ama belliki biryerin arızası var ve bazı seylerın degısmesı gerekıyor...gecmıs olsun...

opellerin klasik sorunu havalar suguyunca baslar o sesler

takozlari degistirince kesiliyordu galiba

arkadaşın seat ibizasında benzer bir sorun vardı. ufak çukura girdiğinde dahi güm diye direksiyona da vuran ses çıkartıyordu.

sanırım flybird'ün dediği gibi takozları değiştirdi (emin değilim) şimdi çıt yok.eğer farklı parça değiştirdiyse pazartesi tekrar yazarım.

takozları değil burçları değiştirmiş arkadaş.

Son düzenleme:
astra ve vectralarda soguk havalarda sabahları aracın önu esneyınce gıcırtı gelır arkadaslar gayet normaldır. bı kaç kere esnedıkten sonra gıcırtı gkesılır merak etmeyın. lastık takoz dırek saseye dayalı duruyor cıvatası felan yok bence acayıp bı muhendıslık bı yanlış mecbur esnemelerde surtunme yaparak ses cıkarıyor.

Gıcırtıyı bilemem ama direksiyona vuran tık sesiyle bende çok uğraştım. Araba geri geri alırken hep aynı noktada ufaktan tık diye bi ses geliyodu. Sağolsun burdan bi usta yardımcı oldu. Hiç bakma sen git alt tabla burçlarını değiştir dedi. Onu dinledim gittim tamirciye değiştir dedim. Abi ondan değilidr falan dediysede değiştir dedim. 2-3 saat sürdü ne ses kaldı nede soluk. Harika oldu. Sonrada sen şu web sitesinin adersini bana versene diyo. İnş. yardımcı olmuştur.

Meraba arkadaşlar astramda son zamanlar bir şey farkettim sabahları ya da araba biraz fazla park halinde durduğunda çalıştırıp ilerlediğimde ön taraftan tekerleklerin oradan her esnemede kasiste acaip sesli gıcırtılar geliyor anlamadım nedir derdi.
İkincisi direksiyona kadar vuran bir ön tıkırtı söz konusuydu ustam sağ direksiyon rot kolu ve rotunun değişmesi gerektiğini söyledi değiştirdik ama gene aynı gıcık edici bir ses var ne dersiniz?
arkadaşım aynı sorun bendede vardı 1,5ay önce ön takozları değiştirdim sorun kesildi.O ses ler takozlardan yapıyomuş.Çiftinin fiyatı 70ytl+15 işçilik
sen servise gittiğinde ustalar söyler zaten değişip değişmeyeceğini.arabayı kaldırınca belli oluyor.

Son düzenleme:
valla bendede aynı sorun var sorunu gideremedim duymamaya çalışıyorum değiştirmediğim kalmamıd yinede gıcırtı geliyor araba ısınınıca yada biraz gidince sesi kesiyor

Bu siteyi seviyorum ya! Şu kadirşinas arkadaşlara bak bir soruya kaç cepheden farklı çözüm geliyor varolasınız sağolun dostlar.

Geri