Enkaz devraldım.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan smihci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
savaş abi bu araç üzerine sohbetlerimiz hatırladım.. ya çok güzel detaylı inceleyip yine yorum yapıcam.. :D

hayırlı olsun çok zevkli bi uğraş içerisinne girmişsiniz

abi kaporta boya ve orijinal farlardan sonra arabanın nasıl olacağını çok merak ediyorum... gerçekten Allah yardımcın olsun...
Orjinal far camlarını buldum ama birfar içi eksik kaldı. Arkaların yedekleri bile hazır. Önfarların içi ile bir de ön panjur ayarlardam sorun kalmıyor. Boyaya kadar bulamazsam ÖTV'yi bekleyeceğim. ÖTV'ye çıkacak bir araba ile irtibat halindeyim. Arkadaş benim eksik parçalarımı tamamlayacak.

hayırlı olsun çok zevkli bi uğraş içerisinne girmişsiniz
Sağol Salih. Gerçekten çok zevkli. Ama Ankara'da toplayabilsem daha da zevkli olacaktı. Ankara'da hem eş dost daha fazla, hem de neyi nerede bulacağımı biliyorum. İzmir'de önerdikleri her yere baktım ama Anadol karbüratörünü bile bulamadım, iyi mi?

Çalışmalardan birkaç kare
sany0866.jpg

sany0862.jpg

Su tahliye tapalarının, bilinçsizce yapılan vidalamaların önemi işte böyle ortaya çıkıyor. Basit bir tapayı ihmal etmenin sonuçları acı oluyor. Tapalar takılı olsaydı bu paslanma (paslanma yüzeyel, saç aksamda fazla bir deformite görünmüyor) olmayacaktı. Bunun ispatını arka taraf gösteriyor. Arka tarafın tapaları tam olduğu için paslanmadan iz yok. 46 sene deniz kenarında kalan bir aracın kaportasının beklenenden çok çok iyi çıkması bizi sevindirdi.

sany0929.jpg

Çürümenin en yoğun olduğu yerlerden biri oldukça temiz çıktı. Aracın kaportasını ağır ağır açmaya başladık. Yılların verdiği erozyon korktuğumuz gibi olmadı. Tavandaki ufak bir yer haricinde şimdiye kadar çekic izine denk gelmedik. Büyük ihtimalle araç kazasız çıkacak gibi.

sany0935.jpg

Son düzenleme:
Geri