Enkaz devraldım.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan smihci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arabanın jantlarını değiştirmeyi planlıyorum. Orjinal jantlarını bulmak, onlara lastik uydurmak çok çok zor olduğundan, özüne daha yakın olan http://www.opelim.net/forums/showthread.php?p=783730#post783730 burada resimleri görülen veya benzeyen jantlardan arıyorum. Jantlar 5 delikli 14 inçtir.

Yeni temin edilen parçalar;

sany0821ff9.jpg

Onarılan ön takımdan bir iki görüntü:

sany0836go6.jpg

İlk iş olarak ön takım komple sökülüp dağıtıldı.

sany0827da6.jpg

Şapka çıktı kel göründü misali, resimlerde görüldüğü gibi ön takım çok bakımsız çıktı. (üstelik eski sahibi öntakımcıydı) Gerçekten de terzi söküğünü dikemiyormuş.

sany0837im7.jpg

1-2 günlük yoğun uğraşlardan sonra bulunan yeni parçalar eskileri ile yer değiştirdi.

Biraz da motorla oynadık;

sany0839ni8.jpg

Motorda üfleme vardı, hazır açmışken biraz kurcalayalım dedik.

sany0840md4.jpg

İyiki açmışız. Conta iki yerinden yanık + 3 ncü pistonun yanındaki iki adet saplama kırık. Saplamaları silikonla yerlerine koyup moturu kapatmışlar.:mad: Araç satılacak diye motoru uzun süre yağsız ve susuz bırakmışlar. Aracı aldıktan sonra 2,5 lt yağ, 4 litre civarı su ilave etmiştim. Eski taunusları bunun için seviyorum, eşşek gibi sopayı yer ama gitmem demez.

sany0841zc9.jpg

Pistonların segmanları, ana kol yatakları, contalar ve diğer gereken temel parçalar yenilendi, siboplar taşlandı motor toplandı. (motor şimdiye kadar 3 kere rektefiye işlemine tabi tutulmuş) LPG söküldü. Yeni karbüratör aradık bulamadık. Halbuki weber olduğu için anadol ile aynı. Piyasa da yenisi yok. O nedenle Opelin gözünü seveyim.

150-200 km yol yaptıktan sonra araç motor ayarları için tekrar Uğur ustaya teslim edilecek. Yaklaşık bir ay içerisinde de kaporta-boya-döşeme işlemlerine başlanacak.

Yanlız bir kere daha tescillendi eski arabalar adamı gerçekten hasta ediyor. Enkaza parça arıyacağız diye İzmir'in yağmurunda-ayazında şifayı kaptık. Şu an grip olduğum için evde mahsurum.

kolay gelsin savaş abi;inşallah güzel bir klasik olacak;verilen emeğe değecek....

kolay gelsin abi ya bu arabayı toplamak ta ayrı bi hastalık ya yerkezin yabacagı işdegil benmim de bi merakım var ya bu arac lara ama bi tür lü temizi ni bulamıyom bi fort gıranada gonsul bulsam reklam aracı olarak kulanacam :)

gecmıs olsun savas abı benden sana hastalık bulasdı sanırım

kolay gelsin savaş abi;inşallah güzel bir klasik olacak;verilen emeğe değecek....

Sağol Halil elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

kolay gelsin abi ya bu arabayı toplamak ta ayrı bi hastalık ya yerkezin yabacagı işdegil benmim de bi merakım var ya bu arac lara ama bi tür lü temizi ni bulamıyom bi fort gıranada gonsul bulsam reklam aracı olarak kulanacam :)

Sağol Kayhan. Yoğun zaman ve emek istiyor, tabii biraz da maddiyat, ben şu an 1 nci sınıf olarak toplamıyorum, 2 nci sınıf aşaması şu an için yeterli. 1-2 sene kadar bineceğim ve bu arada da orjinal aksesuar parçalarını toplamaya devam edeceğim. Çünkü motor ve mekanik parçalarını bulmak daha kolay gibi. Ondan sonra tam gaz toplama işine gireceğim. Bu araçlar ölmez. İstersen sana granada veya konsul araştırayım, ama benim tavsiyem taunus olur. Özellikle 69-71 arası olanlar. Onların parçaları daha bol.

abi kaporta boya ve orijinal farlardan sonra arabanın nasıl olacağını çok merak ediyorum... gerçekten Allah yardımcın olsun...

Geri