Enkaz devraldım.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan smihci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Savaş abi büyük merakla takip ediyorum.
Eğer zahmet olmayacaksa abi iş bitiminde CD ile fotoğrafları istiyorum hatta eğer Bursa'ya yolun düşerse arabanın fotoğraflarını bizzat kendim çekmek isterim.. :)

Allah Kaza Bela göstermesin.. :)

Saygılar.

İnşallah, CD işini merak etme.

hayırlı olsun abi güle güle kullan insanın ilk arabası gibi yoktur ya isterse ferrarisi olsun ama ilk arabasını ilerde birgün kesin almak ister

gule gule kullan abı

sağolun arkadaşlar.

Tam iş bitiyor deyip gittim aracı muayeneye götürdüm. En azından elinde kapsamlı bir teknik kontrol listesi olur dedim. Muayene sonucu tahminlerime yakın bir sonuçla kös kös geri döndüm.
İşte enkazın affedilmez kusurları; 1- El freni zayıf ( Düz zeminde güzel tutmasına aldanıp ayar yapmamıştık, yani bizim hatamız) 2- Sol fren hortumunda hafif çatlamalar. ( Allahtan elimde orjinal olarak bir takım yenisi var) 3- Dörtlü ikaz sistemi yok ( yapalım diye o kadar direttim ama orjinalinde yok diye ustam önemsememişti) 4- Ön teker rulmanlarında boşluk (ön tekerlekler sökülüp bakımı yapıldıktan sonra sıkılacak, boşluk olursa yenisi ile değiştirilecek) 5- Motor yağ kaçağı (motor yağı fazla konduğu için atma yapıyordu, biraz daha kullanıp yağını yenilemeyi düşünüyorduk)

Karne bu şekilde. Bir iki gün daha üzerinde çalışıp bu kusurları da düzelteceğiz. Geri kalan kontrollerde ise başarı ile geçti.

Tam iş bitiyor deyip gittim aracı muayeneye götürdüm. En azından elinde kapsamlı bir teknik kontrol listesi olur dedim. Muayene sonucu tahminlerime yakın bir sonuçla kös kös geri döndüm.
İşte enkazın affedilmez kusurları; 1- El freni zayıf ( Düz zeminde güzel tutmasına aldanıp ayar yapmamıştık, yani bizim hatamız) 2- Sol fren hortumunda hafif çatlamalar. ( Allahtan elimde orjinal olarak bir takım yenisi var) 3- Dörtlü ikaz sistemi yok ( yapalım diye o kadar direttim ama orjinalinde yok diye ustam önemsememişti) 4- Ön teker rulmanlarında boşluk (ön tekerlekler sökülüp bakımı yapıldıktan sonra sıkılacak, boşluk olursa yenisi ile değiştirilecek) 5- Motor yağ kaçağı (motor yağı fazla konduğu için atma yapıyordu, biraz daha kullanıp yağını yenilemeyi düşünüyorduk)

Karne bu şekilde. Bir iki gün daha üzerinde çalışıp bu kusurları da düzelteceğiz. Geri kalan kontrollerde ise başarı ile geçti.

Bununla geçmiş olsun abi. :)

İllâ ki çıkacaktır böyle sorunlar. :) Allah yardımcınız olsun.

fren hortumunu;el frenini, dörtlüleri ve teker boşluklarını hallettirirsen geçersin savaş abi, yağ kaçağı hafif kusur olmalı dolayısıyla onu halletmeye gerek yok; zaten her araçta var hemen hemen; ama dörtlü sisteminin olmaması hariç bu yaştaki bir araç için hiçte fazla değil bunlar; ne arabalar dönüyor ikli sayfa kusurla muayeneden; ikinci seferde sadece bu kusurlar halledilirse direk geçersin;hem fazla sıra da beklemezsin; ama üçüncü sefer olursa yeniden muayene harcı yatırman gerekir....

Halil, ikinci seferde işi bitiririz. Zaten bu kusurların üzerinde ben de çok duruyordum ama usta arkadaşlarımın "bu yaşdaki bir araçda bu kadarı fazla sorun teşkil etmez" gazına geldim :D.

her ıste bır hayır vardır savas abıı makına yuruyor ya sen ona bak :)

Geri