Enjektör arızası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan irenbe96
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hım kısa mesafe ile kullanması durumunda sorun çıkarır sanki ;) bende uzun km yapan biri de değilim ki yaw :D

sorun çıkaracağından pek değil abi kullanım amacına çok uymuyor,araba normal çalışma sıcaklığına gelmeden,varacağın yere geliyosun....

he çok uzun vadede ısınmadan yürümede türbin zarar görüyor,makina yüksek kompresyonda çalıştığı için makine normal kullanıma göre biraz daha çabuk bitiyor..

ama özenerek ve sabırlı olursan bunlar minimum a iniyor...
benzinli arabada bas marş a yürü,ama dizelde bir miktar yağlama-ısınma süresi,yürüdükten sonra benzinli gibi kırbacı vurmak pek sağlıklı değil Nadir abi..

sorun çıkaracağından pek değil abi kullanım amacına çok uymuyor,araba normal çalışma sıcaklığına gelmeden,varacağın yere geliyosun....

he çok uzun vadede ısınmadan yürümede türbin zarar görüyor,makina yüksek kompresyonda çalıştığı için makine normal kullanıma göre biraz daha çabuk bitiyor..

ama özenerek ve sabırlı olursan bunlar minimum a iniyor...
benzinli arabada bas marş a yürü,ama dizelde bir miktar yağlama-ısınma süresi,yürüdükten sonra benzinli gibi kırbacı vurmak pek sağlıklı değil Nadir abi..

Anladım kardeşim. Zaten site içinde özellikle bu dizel araçlar konularını en ince detayına kadar okuyorum. Dizel konusunda pek bilgim olmadığından en azından arkadaşların değerli yorumları sayesinde bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. Sağ olasın ;)

sağol nadir abim nedemek,yardımcı olabiliyorsak ne mutlu..
mesela son çalıştığım firmada arabamı Göztepeye bırakıyordım,evim kızıltoprakta....bende o aradaki 3 km ye kendi arabamı çıkarmaya kıyamıyordum....
mesele o...yoksa dizel arabanın tek amacı biraz km istemesi...

orada çalışırken diyordumki keşke benzin olsa...ama önceki yerde tırımı sancaktepe de bırakıyordum,ev le aradaki mesafe 25 km benzinli araba olsa yanardım sen düşün günlük 50-55 km birde trafik...

Arkadaşlar enjektör arızası sonucunda damlatma olursa motoru yakmaya kadar gider.Bu nedenle açıkcası 250 300 lira için motoru yiyip daha çok masraf açılmasını istemiyorum.Evet fiyat konusunda haklısınız.300 lira çok .Bir de açıp başka arızalarda(olmayan) çıkarırlarsa hayırlı işler.Ben acaba bu konuda tecrübesi olan var mı diye fikir almak istemiştim.

İyide bir şikayetiniz yoksa neden masraf???
motor sesli vuruntulu çalışıyormu? kurumlu çalışıyormu?tekleme varmı?yakıt sarfiyatı varmı?
motor çalışmasında zorlanma varmı(marşa bir kaçkere basma ile çalışma)? rolanti dengesizliği varmı?yağ seviyeniz yükseliyormu? bunlar yoksa neden masraf ediyorsunuz ki?

abi zaten arızalı değilki...

olabileceği üzerine bi sallamış ustacık..

herhangi bir sıkıntı yok,fazla mazot yok,duman yok,çekiş kaybı yok....????

ee ???

evet her dizele tr şartlarında 30-40.000 de bir enjektör bakımı ister fakat en fazla tutacağı 100-150 tl arasıdır...

arızalık bi durum yok...sadece abinin içine bi korku salmış o...

Aynen öyle .Anlamadığım için biraz tedirgin oldum.Çünkü biraz titizimdir.Sıfır aldığım arabamı bu araç fiyatları ile değiştiremem bari elimdekine iyi bakıp biraz daha kullanmak istiyorum.

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 16:45 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 16:39 ----------

İyide bir şikayetiniz yoksa neden masraf???
motor sesli vuruntulu çalışıyormu? kurumlu çalışıyormu?tekleme varmı?yakıt sarfiyatı varmı?
motor çalışmasında zorlanma varmı(marşa bir kaçkere basma ile çalışma)? rolanti dengesizliği varmı?yağ seviyeniz yükseliyormu? bunlar yoksa neden masraf ediyorsunuz ki?

Aracımın bakımını yapan kişiyi yaklaşık 14 yıldır tanıyorum bu nedenle müşteri değil dost gibiyiz.Yani şöyle diyeyim.Aracım garantideyken bile önce ona gidip sonra servise giderdim.Bu nedenle çok güvenirim.O enjektörler yavaş yavaş gidiyor dediği için pompacılara(biraz garip bir tanım) gittim.yoksa dediğiniz gibi hissettiğim bir sorun yok.

Geri