Enjektör arızası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan irenbe96
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

irenbe96

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar.Abs sorunu için tamirciye gittiğimde enjektörlerin arızalı olabileceğini tamircim söyledi.Bu arada arabam 2004 corsa dizel 146bin de.Pompacıya yönlendirdi.3.sanayide yıldırım pompa var.Oraya gittim.Şöküp temizleyip ayarlamaya 300 tl istedi.Artı arıza olursa parça fiyatı olacakmış.Buradan doğru bosch uzaman dizel e gittim aynı şeyi onlarda söyledi ama 260 tl(ayar temizlik) olur dedi.Ayrıca aracımda würth katksını bakımdan bakıma kullanıyorum.
Sizin tavsiyeniz nedir bu 2 yer mi başka yer mi?(izmir için)Aracımda siyah duman atma sorunu yok fakat bir süredir yakıtı biraz artmakla beraber ustanın söylemesinden sonra dikkat ettim motorun sesi de biraz değişik geldi.Belki de pisikolojik.
Tavsiyelerinizi bekliyorum.(Biraz uzun oldu kusura kakmayın)

Eğer ki işinin ehli dürüst bir usta ise düşünmeden veririm. Başkada yer aramam ;)

arabanda yakıt problemin yoksa,duman,çekiş kaybı problemin yoksa boş beleş elletme...

he derdim bakım yaptır,300 lira ya bakım yapacak adam ya hiç dayak yememiş,yada para saymayı bilmiyor...ayıptır be 300 kağıt neymiş...
arabanın seside aldığın mazota göre değişir,he deseyfdiki 100-130 derdim bir bakım yaptır,ama o çakaldan uzak dur !!!!!

Ben olsam Carbon Clean denerdim, bu kadar az sorunlu olduğunu düşünüyorsanız.

arabanda yakıt problemin yoksa,duman,çekiş kaybı problemin yoksa boş beleş elletme...

he derdim bakım yaptır,300 lira ya bakım yapacak adam ya hiç dayak yememiş,yada para saymayı bilmiyor...ayıptır be 300 kağıt neymiş...
arabanın seside aldığın mazota göre değişir,he deseyfdiki 100-130 derdim bir bakım yaptır,ama o çakaldan uzak dur !!!!!

Caner bu kadar kısa zaman içinde sorun vermesi normal mi? neticede mazotlu araç kullanan bir arkadaşımsın...

abi zaten arızalı değilki...

olabileceği üzerine bi sallamış ustacık..

herhangi bir sıkıntı yok,fazla mazot yok,duman yok,çekiş kaybı yok....????

ee ???

evet her dizele tr şartlarında 30-40.000 de bir enjektör bakımı ister fakat en fazla tutacağı 100-150 tl arasıdır...

arızalık bi durum yok...sadece abinin içine bi korku salmış o...

abi zaten arızalı değilki...

olabileceği üzerine bi sallamış ustacık..

herhangi bir sıkıntı yok,fazla mazot yok,duman yok,çekiş kaybı yok....????

ee ???

evet her dizele tr şartlarında 30-40.000 de bir enjektör bakımı ister fakat en fazla tutacağı 100-150 tl arasıdır...

arızalık bi durum yok...sadece abinin içine bi korku salmış o...

Dizel araçların da bakımını bilmek gerek şahsen çok yabancıyım ben işlere.

düzgün mazot,kullanım şartına göre periyodik...mazot filtresi 40.binse 20 binde değişim...
ve 40.000de dışarıda enjektör bakımı...
başka bir şey yok.....

düzgün mazot,kullanım şartına göre periyodik...mazot filtresi 40.binse 20 binde değişim...
ve 40.000de dışarıda enjektör bakımı...
başka bir şey yok.....

Bu dediğin değişimlerin fiyatları ne kadar mesela :D (gaza geliyorum) :D

benim mazot filtrem 15 lira

yeni modellerdeki filtreler seperatörlü....onlarında fiyatı 100lira civarı...az pahalı az ucuz olabilir...

yağ güzel bir yağ olsun filtre ile aynı fiyatlar,e diğer filtrelere de 50-80 civarı diyelim....
enjektör bakımınıda yukarıda söyledim....yani bakım masrafı fazla değil dizelin...

sadece dizel araba kısa km ye gelmez...yani hergün 5gidiş 5km gelişe çokda uygun sayılmaz,hele soğuk iklimde....
biraz daha titiz kullanılmak ister...

Geri