Enjeksiyonlu araç sahipleri.. AYGAZ a dikkat. !!!

chevypolat

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
23 Şub 2009
Mesajlar
1,597
Tepki puanı
1
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Bende bunca yazılan edilenden sonra gittim aygazdan 30 liralık gaz aldım (şimdiye kadar hep bp den alıyodum) arabanın çalışma sesi azaldı valla gaz yağlı doğru. Ama önceden ustalarda hep duyardım derlerdi lpg benzin gibi değil motoru yağlamıyo eee noldu şimdi ? yağlısı çıktı filtreleri tıkıyo :D en güzeli arkadaşlar karışım almak %60 katkısız %40 katkılı. Ben öyle yapıcam.

o karbüratörlü mantığında kaldı. yanlış bildiğimiz herşeyi yeni yeni öğreniyoruz. mesela hava filtresinin ağzını kapamak gibi. iyi zannediyoduk meğer hem fazla yaktırırmış hemde regülatörü bozarmış.
 

foreverforyou

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
8 Eyl 2008
Mesajlar
53
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
42
Siteyi ziyaret et
Bu olaydan benim çıkardığım sonuç: en iyi gaz katkısız otogaz!
Zaten daha öncede en iyi benzin katkısız olanıdır sonucunu çıkarmıştım!:D
 

mustafa57

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
10 Ağu 2007
Mesajlar
1,425
Tepki puanı
1
Puanları
36
Yaş
47
Siteyi ziyaret et
bende lpg takılalıdan beri aygaz alıyordum. (7000 km) ancak yazın arabanın çekişinde düşme yakıtında artış hissetmeye başladım. Bu konu açılıncada aygazı bırakıp TOTAL den almaya başladım . dün filtreyi değiştirdim.hiç bir yag pislik vs. çıkmadı gayet temizdi. demekki benim aldığım istasyonlar iyi. TOTAL'e devam
 

gOkO

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
7 Eyl 2009
Mesajlar
1,286
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Memleketteyken totalden başka almazdım ancak Adıyamanda po dan alıyorum.
 

dandan06

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Mar 2010
Mesajlar
110
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
Siteyi ziyaret et
Benim aracımda havanın 10 derecenin altına düşmesiyle beraber gaza geçiş sorunları başladı.O yüzden arabayı iyi ısıtmadan hatta 15-20 km yapmadan gaza gecememeye başlamıştım.yaşadığım yer zaten küçücük şehir,15-20 km yapınca işim bitiyor.hadi havanın 0 derecenin altına düşmesini bahne edip benzinle kullandım kışın ama havalar ısınınca da benzer sorunlar yaşamak bezdirdi beni.İllaki havanın baya sıcak olması lazım gaza sorunsuz geçmek için.
Bu haftasonu gaz filtresini değiştircem.Tavsiyeler üzerine shellgas kullanmayı düşünüyorum.bakalım bu sorunumu halledecek mi.
 

barıs_koc

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 May 2009
Mesajlar
637
Tepki puanı
0
Puanları
16
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar havaların ısınmasıyla tekrar gaza geçiş çekiş ve menzil sorunlarında bir miktar düzelme olacaktır. Aldığım duyumlara göre AYGAZ katkısını bir miktar düzeltmiş. Hatta bazı ustalar AYGAZ ın tekrar alınabileceğini söylemeye başladılar. Ancak aynı şeyleri yaşamak korkusu beni uzak tutyor. Anlamıyorum koca AYGAZ çıkıp bir tek kelime söylemedi. Bunu duymayanları kaybetmek istemiyor galiba. Çok acemi bir politika bence.
 

exelsior

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
23 Haz 2009
Mesajlar
9
Tepki puanı
0
Puanları
1
Yaş
39
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar bende aracımı seviyorum, sıradan değil katkılı gaz kullanayım dedim(hep aynı istasyondan). Katkılı kullanmaya başladığımda araba gidiyordu ama katkısının farkını hiç anlayamadım. Arabayı aldığım adam hep shell yada bp kullanmış ve hiçbir sorun olmamış. E ben katkılı kullandığıma göre bırakın sorun olmasını daha atik ve güçlü yakıt kullanıyormuşum gibi olmalıydı öyle de hissediyordum, hissetmek istiyordum. Hissedemediğimde de, hay allah herhalde ben hissedemedim bi depo daha doldirim diyordum...:) Ama dediğim gibi bu olay sadece psikolojik. Aslında bırakın performan artmasını aracı ilk çalıştırmalarda gaza geçtiğinde rölantide dalgalanmalar, dur kalklarda kalkamamalar, aracın devirden düşmeleri, gittiği yola göre yakıt sarfiyatının artması, gazı köklediğim halde aracın hemen hızlanamaması, kış günlerinde bariz bariz farkedilen güçsüzlük gibi sorunları bizzat yaşadım ama aldığım gaz katkılı olduğundan hiç gazdan şüphe etmedim, herhalde hava-gaz-yağ filtreleri, bujiler gibi bakımı gelen parçalardan olduğunu düşündüm. Hatta 3-5 defa gaz ayarı yaptırdım ama çözüm olmadı. Dediğim gibi gazı katkılı diye alıp da kimse kazıklandığını kabullenmek istemez ya, bu sorunları görmeme rağmen gene gidip katkılı alıyordum.
En sonunda bir gün gaz filtresinin 10000 doldu ve değiştireyim dedim. Filtreyi çıkardık resmen cırcır olmuş gibiydi. İçinde yağ gibi bir sıvı vardı Gazın içinde bu ne sıvısı diye düşündüm. Bundan sonra katkılı gaza 1-2 depo daha devam ettim. Sonra bir gün lpg 2 ytl oldu. zoruma gitti ve biraz şehir dışında 1.7 tl lik yere gittim ve normal gaz aldım ve 2-3 alıştan sonra arabada gözle görülür düzelmeler oldu. Rölanti dalgalanması kayboldu, dur kalklarda gaza bastımmı araba kaçtı gitti, uzun yolda araç sollarken felan araç gayet iyi hızlanmaya başladı. Bunu görünce artık katkıyı cebime yapmaya başladım, nerde ucuz gaz buldum alıyorum. En kötü gaz bile katkılı kadar aracı yormuyor. Üstelik kilometrede katkılı gaz kullanırken 0.19-0,22 tl yakarken şimdi hem ucuz gaz almam hemde gazın verimli yanmasıyla 0,13-0,15 tl civarına geldi. Bakım zamanında 4 adet çift tırnak buji aldım, usta eskileri çıkardı ve dediki bunlar daha yeni takılmış. Gerçektende yenileriyle yan yana koyduk ne bir is ne bir kurum hiç birşey yoktu. E katkısız kullanınca da motor gayet sağlıklı çıkıyor, niye katkılı kullanayım dedim.
Üstelik katkılı gaz kullanan arabaların filtrelerinde biriken bu yağ gibi şey enjektörlere geldiğinde buralarda birtikip katılaşıyormuş ve sorun yaratıyormuş diye de duydum.

Ayrıca bazı fikirsiz insanların savunduğu lpg kuru yanar motorun ömrünü azaltır, katkılı gaz gerekli düşüncesinin temeli yoktur. Ne yani benzin ıslak mı yanıyor. Hatta lpg yandığında ortaya bol miktarda su buharı çıkmaktadır. Alın sizlere ıslaklık. Ama şunu unutmayın ne kadar ıslak yanarsa yansın silindir içi sıcaklıkta pek fazla kalamaz ve egzostan çıkar. Sonra kış günlerinde egzostan su döküldüğünü görürsünüz...

Uzun lafın kısası katkılı işi psikolojik para tuzağı, gaz gazdır, güveli bir yerden alınca normal gaz en iyi gazdır. Katkı artarsa gaz oranı düşer.....

Zaten artık aygaz gibi katkılı kullanan birçok kişide durumu farketti, kazığı kabullendi ve aygaz-mogaz gibi katkılı almamaya başladılar. Satış oranları düşen bu şirketler katkıları değiştirdiler ve yeni reklamlarla "geliştirilmiş formül" diyerek satmaya başladılar. Bu bile bizlere attıkları kazığı kabullendiklerini göstermektedir.
 
Üst