engine oil level hatasına ait sensör

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lampard
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lampard

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
engine oil level uyarısı veriyor yol bilgisayarı ve yağ eksiltmemesine rağmen nadiren veriyor bu hatayı.bugün aracı lifte kaldırmışken bakayı dedim sensör motorun ön alt kısmında karterde neyse buldum sensörü ama sensörün dibinden sızan çok az bir yağ gördüm ustaya sordum o yağ sızıntısı yüzünden hata verdiğini söyledi ama sensörü sökmek için karterin sökülmesi gerektiğini söyledi sensörü söküp orlingini değiştirecem dedi 70 tl masrafı olur dedi karter contasıda değişmesi gerekiyomuş.bana saçma gelen sensörü sökmek için karteri neden söküyor sizcede sökmeye gerek varmı

Ne yazık ki evet karter sökülmesi lazım contanın değişmesi için

Bence hiç uğraşma karter contası vs değişim olması gereken bi durum olursa ikisini birden yaptırısın

contadan sızan yağ arızaya sebep olmaz o sensörde bozulmaya başlamıştır.. Sensörün o hatayı vermesi için yağı görmemesi lazım

engine oil level uyarısı veriyor yol bilgisayarı ve yağ eksiltmemesine rağmen nadiren veriyor bu hatayı.bugün aracı lifte kaldırmışken bakayı dedim sensör motorun ön alt kısmında karterde neyse buldum sensörü ama sensörün dibinden sızan çok az bir yağ gördüm ustaya sordum o yağ sızıntısı yüzünden hata verdiğini söyledi ama sensörü sökmek için karterin sökülmesi gerektiğini söyledi sensörü söküp orlingini değiştirecem dedi 70 tl masrafı olur dedi karter contasıda değişmesi gerekiyomuş.bana saçma gelen sensörü sökmek için karteri neden söküyor sizcede sökmeye gerek varmı

arkadaş sensörün dibinden yağ geliyo demiş. contadan sızan yağ sensörü bozmuş dememiş.
sensörde arıza varsa sensörün içinden de yağ sızabiliyor. sensör değişmesi gerekebilir doğrudur. sensörün değişmesi için de karterin sökülmesi gerekebilir o da doğrudur. karter söküldüğünde de aynı contayı tekrar kullanamazsınız, yeni conta kullanılır, doğrudur. :D

ancak bütün bu masrafların 70 lira olması ilginç geldi. sadece işçilik olmalı sanki??

Ben değiştim zamanında sensörün fiyatı çok daha yüksek ;)

evet benim aracımda da var contadan değil içinden kaçırıyor 180tl fiyatı var bende görmezden geliyorum

arkadaşlar karter contası sağlam orada sorun yok sensörün kartere takıldığı yerden yağ sızıyor ve usta sensörün orlingini(contasını) değiştirecem ama karterin sökülmesi gerek dedi ve 70 tl fiyatı verdi sensörün fiyatı dahil değil buna temizleriz kablolarını kontrol ederiz dedi.fiyata karter contası ve işçilik dahil.bu arada yağ sızıntısı yok denecek kadar az ama artarmı bilmiyorum

ama anlamadığım sensör sök tak yaparken neden karter açılıyor ??? yağ filtresi değişimi gibi bişey değilmi

sensör içten dışa geçmeli o yüzden karter sökülüp içeriden çekilecek o ring değişcek geri takılcak tekrar sızarsa sensör değişecek..

Sensör karterin içinde. KArteri aç görürsün, saç lamadan bir çıkıntı var içi delikli. Sensör oraya karterin 5cm üzerinde takılıyor. Yani bildiğin motorun içinde sensör. Ve alt conta değişecek, açacak adam sensör bozuksa bozuktur, yağ kaçağı ile ilgisi yok hata vermesinin.

Geri